İran'ın Başkenti Tahran!

Van'dan yola çıktıktan 3.5 saat sonra varılan bir şehirdir.
İran'ın Başkenti Tahran!

BİR TAHRAN YOLCULUĞU

tahrann.jpg

İran'a girildikten sonra ilk sizi karşılayan Humeyni ve Hamaney'in fotoğrafları olacaktır. Önceden herşeyinizi hazır etmeniz gerekir Tahran için. Telefon hattı ve taksi numaraları gibi elinizin altında bulunması gereken şeylere özellikle. 

Tahranda öenmli bir konu olan pazarlıktır. Ne alırsanız alın sıkı sıkı pazarlık yapmalısınız. Yapmazsanız eğer normal fiyatının 3-4 katı bir fiyat önünüze koyabilirler.

Tahran'da üniversite öğrencilerinin sosyalleştiği alanlar da çoktur.

tahrn-bahce.jpg

Yol kenarında araba beklerken, çalınan bir korna sesi duyabilirsiniz. Bu korna, yolumun üstünde olan bir yere daha ucuza götürebilirim mesajı vermektedir.

Kuzey Tahran'ın merkezinden bir çok yere yürüyerek gitmeniz mümkündür. Yakın olarak imamzade mescidlerinden biri olan İmamzade salih vardır. 

Mescidin tavanı küçük cam parçalarıyla kaplanmış ve görenlere görsel bir şölen sunmaktadır. Gelen insanlar mezarlarını görmeye gelip Kur'an okuyup, namaz kılıyorlar.

İran - Irak savaşında şehit olan askerlerin resimlerini şehrin her yerinde görmeniz mümkündür. Devlet, şehitlerin kıymetini bildikleri ve koruma düzeyinin yüksek olduğunu bildirmek için böyle bir yol izlemiştir.

Tahran'da hava güzelse alışveriş ve eğlence merkezlerine gidebilirsiniz.

tahran-sosylleme.jpg

Yol kenarlarında bulunan İran bayrakları vardır. Tahran'da araba kullanabilen insanlar, bütün ülkelerde araba kullanabilirler. Çünkü burada, şeritler ve sinyaller yoktur ve bu şekilde çok zor olmaktadır.

İmam Humeyni camisinin bulunduğu yer Güney Tahrandır. Devlete ait önemli kurumlara ev sahipliği yapılmaktadır. Çoğu saraylar kompleks halinde yapılmıştır fakat Golestan sarayı sadece bir binadan meydana gelmektedir.

tahran-ozgr.jpg

Özgürlük kulesi, zamanında devrime ve birçok gösteriye ev sahipliği yapmıştır. Şimdilerde ise müze olarak kullanılırken, üst katından manzara izlenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.