iPhone Wi-Fi Sorunu Tarih Oluyor

iPhone kullanıcıların uzun süredir en büyük sıkıntısı olan Wi-Fi sorunu iOS 9 güncellemesiyle birlikte ortadan kalkıyor.
iPhone Wi-Fi Sorunu Tarih Oluyor

iPhone cihazların bir türlü çözüme kavuşturulamayan problemlerinin başında Wi-Fi sorunu geliyor. Kullanıcıların eleştirilerini dikkate alan Apple sorunu iOS 9 ile ortadan kaldırıyor.

Bilindiği gibi iPhone telefonlar Wi-Fi sorunuyla karşı karşıyaydı. Şöyle ki interneti kullandığınız anda kablosuz ağ çok zayıf ve güçsüz bir sinyal gönderse dahi telefon onu görebiliyor ve ağa bağlanıyordu. Ağın gücü düşük olduğundan da internetteki işlemlerimizi gerçekleştiremiyorduk. Bu nedenle telefonun sistemi mobil şebeke ile Wi-Fi arasında gidip geliyor ve bağlantımızda sürekli kopukluklar meydana geliyordu. Kullanıcılar çareyi ise Wi-Fi özelliğini kapatmakta buluyordu.

iPhone iOS 9 Wi-Fi Asist

Apple iOS 9’da geliştirdiği özellik sayesinde kullanıcılar artık Wi-Fi özelliğini açıp kapatmak zorunda kalmayacak. Apple sorunu “Wi-Fi Asist” özelliği ile kökten çözmüş durumda. Wi-Fi Asist ile sistem size sinyal gönderen kablosuz ağların önce güç analizini yapıyor. Daha sonra da ağın kararlı bir bağlantı yapabileceğini kanısına varırsa telefonunuz ağa bağlanıyor. Eğer ağ işlem yapılacak yeterli güce sahip değilse Wi-Fi Asist sizi otomatik olarak 3G’ye yönlendirip internet paketiniz üzerinden işlem yapmanızı ön görüyor.

Eğer siz de ağ sorunundan bunalanlardansanız iOS’un dün yayımlanan iOS 9 Beta sürümünü indirip, “Ayarlar” kısmından “Hücresel” menüsüne girip “Wi-Fi Asist” özelliğini aktif edebilir ve kablosuz ağ sorununu kökten çözebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.