• DOLAR5,9638-8.23
  • EURO6,7561-8.41
  • ALTIN224,364-8.05
  • BIST90.263-3.38

iPhone Silinen Fotoğrafları Kurtarma

iPhone Silinen Fotoğrafları Kurtarma

Yanlışlıkla ya da bilinçli bir şekilde fotoğrafınızı sildikten sonra geri getirmek isterseniz iOS 8 yüklü iPhone telefonlarda bu işlem çok basit. İşte iPhone cihazlarda silinen fotoğrafları kurtarma rehberi.

Haber güncelleme tarihi 31.05.2017 13:10

iOS 8 ile Apple cihazlara gelen özellikler saymakla bitmez. Ancak gelen en iyi özellik telefondaki resimleri yanlışlıkla ya da bilinçli bir şekilde sildikten sonra fotoğrafları kurtarmak istediğinizde işletim sisteminin buna müsaade ediyor olması.

Silinen fotoğrafları ya da videolar sistem üzerinde 30 gün boyunca otomatik olarak saklanıyor. Yani eğer kurtarmak istediğiniz fotoğrafı sildiğiniz günden 30 gün geçmemiş ise fotoğrafı geri getirebilirsiniz. Bunun için birkaç basit işlem yapmanız yeterli.

iPhone Fotoğraflar Menüsü

  • Öncelikle telefonunuzun ana ekranından fotoğraflar menüsüne girin.

  • Ardından bu menünün en altında bulunan “Fotoğraflar, Paylaş ve Albümler” kısmından “Albümler”e tıklayın.

  • Bu kısımda fotoğraflarınız ve videolarınız albüm şeklinde toplanmıştır. Albümler arasında “Son Silinenler” adı altında silinen fotoğraflarınız toplanmaktadır ve silindikten sonra 30 gün boyunca burada saklanırlar. “Son Silinenler” albümüne giriş yapın.

  • Albüm içerisinde fotoğraflar ve videoların üzerinde gün sayıları yazmaktadır. Bu sayılar fotoğrafın kaç gün sonra silineceğini göstermektedir.

  • Albümde kurtarmak istediğiniz fotoğrafı ya da videoyu açın. Gelen ekranın sağ alt kısmında “Kurtar” seçeneğine tıkladığınızda seçtiğiniz öğe tekrardan fotoğraflarınızın arasına alınacaktır ve silinmeyecektir.

  • Eğer fotoğraflarınızı toplu olarak kurtarmak istiyorsanız sağ üst köşede bulunan “Seç” yazısına tıklayın.

  • Kurtarmak istediğiniz fotoğrafları ya da videoları tek tek seçtikten sonra sağ alt kısımda yer alan “Tümünü Kurtar” seçeneğine tıklayın. Böylece fotoğraflarınızı toplu olarak kurtarmış olacaksınız.

  • Eğer sildiğiniz bir fotoğrafın telefonunuzda kalmasını istemiyorsanız fotoğrafı sildikten sonra “Son Silinenler” albümüne girip buradan da silmeniz gerekmektedir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İLGİLİ HABERLER
BENZER HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.