iPhone Nasıl Modem Olarak Kullanılır?

iPhone cihazınızda bulunan interneti başka kişilerle paylaşmak mümkün mü? İşte iPhone telefonları modem olarak kullanmanın yolu;
iPhone Nasıl Modem Olarak Kullanılır?

iPhone Kişisel Erişim Noktası Nasıl Aktif Edilir?

İnternet sistemi akıllı telefonların çıkmasıyla adeta devrim niteliğinde bir değişime uğradı. Artık çok küçük miktarda paralar ile cebimizde resmen dünyayı taşıyabiliyoruz. Her yerde kullanabildiğimiz internetimizi aynı zamanda paylaşıma da açmamız mümkün.

Akıllı telefonlar, mobil internet konusunda bilgisayarları geçmiş durumdalar çünkü son dönemde yapılan tüm teknolojiler ve değişiklikler akıllı telefonlar üzerine yönelik oldu. Ülkemizde henüz altyapı tamamlanmamış olsa da dünya üzerinde 5G hızında mobil internet kullanan ülkeler mevcut.

Hal böyle olunca Apple cebimizde bulunan bu derece hızlı interneti farklı cihazlarımıza da açmamızın yolunu düşünmüş ve iPhone cihazlarını modem olarak kullanma özelliği eklemiş. Peki iPhone nasıl modem olarak kullanılır?

iPhone Kişisel Erişim Noktası Nasıl Aktif Edilir?iPhone Kişisel Erişim Noktası Nasıl Aktif Edilir?iPhone Kişisel Erişim Noktası Nasıl Aktif Edilir?

  • Öncelikle iPhone cihazımızdan hücresel veriyi yani 4G internetimizi açmamız gerekiyor. Bunu Ayarlar>Hücresel>Hücresel Veri yolunu izleyerek yapmamız mümkün.
  • Telefonun modem modunu açmak ve interneti paylaşmak için yine telefonumuzun ana ekranında bulunan “Ayarlar” menüsüne giriş yapın.
  • Ayarlar menüsünden “Kişisel Erişim Noktası” seçeneğine dokunun.
  • Gelen ekranda telefonunuzun otomatik olarak belirlediği Wi-Fi parolası mevcut olacaktır. İsterseniz bunu “Wi-Fi Parolası” kısmına dokunarak, size özel bir parolayla değiştirebilirsiniz.
  • Ardından en üst kısımda bulunan “Kişisel Erişim Noktası” seçeneğini aktif edin.
  • Karşınıza gelecek seçenek ekranından “Aç Wi-Fi ve Bluetooth” seçeneğini seçin.  Artık telefonunuz modem olarak görünecektir.
  • Arkadaşınızın yapması gereken ise sadece wi-fi ağları arasında telefonunuzun ismini bulup belirlemiş olduğunuz şifre ile bağlanmak.

iPhone'un Modem Olarak Kullanılabilmesi için Gerekli Şartlar

iPhone'un modem olarak kullanılabilmesi için aşağıdaki şartlar gereklidir:

  1. Kişisel Hotspot Özelliği: iPhone'unuzda kişisel hotspot özelliği açık olmalıdır. Bu özellik, diğer cihazlar için Wi-Fi ağı oluşturmanızı sağlar.

  2. Veri Bağlantısı: Modem olarak kullanmak istediğiniz iPhone'unuzun veri bağlantısı açık olmalıdır. Veri bağlantısının açık olduğundan emin olmak için Ayarlar uygulamasından Mobil Veri seçeneğini kontrol edebilirsiniz.

  3. İnternet Bağlantısı: Modem olarak kullanmak istediğiniz iPhone, bir Wi-Fi ağına veya mobil veri ağına bağlı olmalıdır. Başka bir deyişle, internete bağlı olmanız gerekmektedir.

  4. Mobil İnternet Planı: Modem olarak kullanmak istediğiniz iPhone'unuzun mobil internet planı olması gerekir. Eğer sınırsız bir mobil internet planınız yoksa, mobil veri kullanımınız için belirli bir veri limitiniz olduğunu unutmayın.

Bu şartların tümünü yerine getirdiğinizde, iPhone'unuzu modem olarak kullanabilir ve diğer cihazlara internet bağlantısı sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
iPhone Hızlı Çekim Video Nasıl Çekilir?iPhone Seri Fotoğraf Çekim Modu
iPhone Uyarılar için Led Flaş Nasıl Açılır?iPhone Telefonlarda Ağır Çekim Video
iPhone Telefonlarda Ses ile Mesaj YazmaiPhone Hafızasında Yer Açmanın Yolları
iPhone Hafızasında Yer Açmanın YollarıiPhone'da Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

iPhone'un modem olarak kullanımı ne anlama geliyor?

iPhone'un modem olarak kullanımı, iPhone'un internet bağlantısını paylaşarak diğer cihazların internete bağlanmasını sağlamasıdır. Bu, iPhone'unuzun mobil veri bağlantısını başka cihazlarla paylaşabilmeniz anlamına gelir.

iPhone modem olarak nasıl kullanılır?

iPhone'un modem olarak kullanımı oldukça basittir. Ayarlar menüsünden "Kişisel Erişim Noktası" seçeneğine gidin ve "Kişisel Erişim Noktasını Etkinleştir" seçeneğini açın. Ardından, diğer cihazlarda Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden iPhone'a bağlanabilirsiniz.

iPhone'un modem olarak kullanımı için ek bir ücret ödemem gerekiyor mu?

Genellikle, mobil veri kullanımınızın sınırlarını aşmamanız şartıyla, modem olarak kullanım için herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmez. Ancak, mobil veri kullanımı için veri planınızın kapasitesi sınırlıysa, modem olarak kullanmak, veri kullanımınızı hızlı bir şekilde tüketebilir.

iPhone modem olarak kullanılırken hızında bir düşüş yaşanır mı?

Bu, iPhone'unuzun mobil veri hızına ve diğer bağlı cihazların sayısına bağlıdır. Modem olarak kullanım, internet hızınızda bir düşüşe neden olabilir, ancak tipik olarak fark edilebilir bir hız kaybı yaşanmaz.

Hangi cihazlar iPhone modem olarak kullanabilir?

iPhone modem olarak kullanımı, Wi-Fi veya Bluetooth bağlantısı olan herhangi bir cihazda kullanılabilir. Bu, diğer iPhone'lar, iPad'ler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı saatler ve hatta oyun konsollarını bile içerebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.