İphone Kullanmanın Püf Noktaları

Genciyle yaşlısıyla artık herkesin elinde bir akıllı telefon… Hatta, bebeklerin yeni oyuncağı bile diyebiliriz. İphone kullanmanın püf noktalarını sizin için derledik.
İphone Kullanmanın Püf Noktaları

Bu akıllı telefonlar arasında en yaygın olan firma şüphesiz ‘Apple’. İşte, telefonlarını daha kullanışlı bir hale getirmek için iPhone kullanıcılarının bilmesi gereken püf noktalar…

  • Telefonlarımızı daha hızlı şarj etmek istiyor isek, uçak moduna almamız yeterli. Uçak modu ile birlikte telefonumuz, 2 kat daha hızlı şarj olacaktır.

iphone-ucak-modu.jpg

  • Hesap makinası kullandığımız zaman, sayıları yazarken bir yanlışlık yaptığımızda, parmağımızı solda sağa doğru hareket ettirirsek, yazdığımız en son basamağı siler.

iphone-hesap-makinesi.jpg

  • Çocuklarımız maalesef telefonlarımızı artık ele geçirmiş durumdalar. Onlar telefonumuzla oynarken, yanlış bir şeyler yapmasını engellemek istiyor isek, şu sıralamayı izliyoruz.

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Güdümlü Erişim i açıyoruz. 

 

  • Kulaklığımız takılıyken fotoğraf çekme imkanına da sahibiz. Kulaklıkta bulunan volume bölümünde + kısma basarak fotoğrafımızı çekebiliriz.

iphone-kulaklik.jpg

  • Telefonunuzda yazı yazarken yoruluyor yada zorluk mu çekiyorsunuz? O zaman telefonumuzu herhangi bir ‘Bluetooth klavye’ ile birlikte kullanabileceğimizi bilelim.
  • Gecenin ilerleyen saatlerinde telefonumuzla meşgul iken, ekranın ışığından ve renklerinden rahatsız olabiliyoruz. Telefonumuzdaki ‘Renkleri Ters Çevir’ özelliğiyle bu rahatsızlığı giderebiliyoruz. Sırasıyla şu adımları izleyerek bu uygulamayı gerçekleştirebiliriz…

 

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Renkleri Ters Çevir 

  • Hepimizin kullanabileceği ince ama önemli bir ayrıntıya yer verilmiş. Yazı yazarken, iki kere SPACE tuşuna bastığımızda, otomatik olarak nokta koyar ve yeni cümlemiz için bir de boşluk bırakır.
  • Müzik dinlerken, hem sesi hem de dinleyeceğimiz şarkıyı kulaklıktan belirleyebiliyoruz.

Ses artırma ve azaltma tuşları arasındaki tuşa bir kere bastığımızda şarkıyı durduruyor, iki kere bastığımızda bir sonraki şarkıya geçiyor ve üç kere bastığımızda ise bir önceki şarkıya geri dönüyor.

  • Telefonumuzu kullanırken, o an bir bildirim gelince ve o bildirim ekranın üst kısmında yer aldığı anda, parmağımızı sağdan sola doğru hareket ettirdiğimizde sola doğru kaydırarak silebiliriz.
  • iPhone kullananların ortak bir şikayeti de şarjın dayanmaması. Telefonumuzun şarjının çabuk bitmesini istemiyorsak, arka plandaki uygulamaların yenilenmesini kapatabiliriz. Sırayla şu adımlara izleyerek bu uygulamaya gidilebilir.

 

Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulamaları Yenile (hepsi inaktif duruma getirilebilir yada bir kısmı kapatılabilir)

 

  • Telefonumuza koyduğumuz şifremizi, rakamlar yerine harflerden de oluşturabiliyoruz.
  • Bize gelen yada bizim attığımız mesajlarımızın saatlerini de görebilme şansına sahibiz. Gelen yada gönderdiğimiz mesajı sola doğru çektiğimiz taktirde saatini de görebiliyoruz.
  • Fotoğraf çekmek için bizlere sunulmuş bir kolaylık daha var. Telefonumuzun kenarında bulunan ses kısma tuşuyla da fotoğraf çekebilme şansına sahibiz.

iphone-ses-tusu.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.