iPhone 6S'in İlk Videosu Geldi

Apple ailesine çok kısa bir süre sonra katılacak olan ve sır gibi saklanan iPhone 6S’in ilk videosu sızdırıldı.
iPhone 6S'in İlk Videosu Geldi

Apple’ın yapımından bu yana sır gibi sakladığı ve kullanıcıların merak içerisinde kaldığı iPhone 6S’in ilk videosu geldi.

9 Eylül’de tanıtım etkinliği yapılacak ve 16 Eylül’de de raflardaki yerini alacak olan iPhone 6S’in ekran videosu sızdırıldı. Apple’ın bu güne dek sır gibi sakladığı ve hakkında çok az bilgi sızdırılabilen telefonun bu kez ortaya çıkan videosunda kimliği belli olmayan bir kişi iPhone 6 ve 6S ekranlarını kıyaslıyor.

iPhone 6S ve iPhone 6

Videoya da bakılarak iPhone 6 ve büyük kardeşi 6S arasında tasarım ve görüntü olarak hiçbir fark bulunmuyor. Hatta iki model de birbirlerinin aynısı diyebiliriz. Zaten asıl değişikliğin iPhone 7 ile olacağını söyleyen teknoloji uzmanları çok fazla şaşırmadıklarını dile getirdi.

İki model arasındaki farklar ekranın iç kısımlarında ortaya çıkıyor. iPhone 6 modelinde iki adet dikey bağlantı kayışı varken iPhone 6S modelinde bu tasarım değiştirilerek bir dikey ve iki yatay bağlantı kayışı var.

iPhone 6S ve iPhone 6 Ekran

Aynı şekilde parmak izi okuyucusunun kablolarındaki değişiklik de gözden kaçmıyor. Teknoloji uzmanları bu kabloların tasarım ve yol güzergahlarının değişimini Force Touch özelliğine bağlıyor. Zira bilindiği gibi iPhone 6S’in eski modele göre en büyük değişim göstereceği özellik Force Touch olacak.

Fiziksel olarak telefonlar birbirlerine ne kadar benzese de iPhone 6S performans olarak çok daha gelişmiş olacak. Üzerinde Apple A9 işlemci bulunduracak telefon aynı zamanda 2GB RAM taşıyacak. Arka kısmında 12MP kamera çözünürlüğüne sahip olacak cihaz Apple’ın yeni ürettiği ve geçmiş modellere göre %60 oranında daha dayanıklı olan alüminyum 7000 kasaya sahip olacak.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.