iPhone 6S iPhone 6'dan Daha Sağlam

Apple firmasının amiral gemisi olarak görülen yeni çıkacak iPhone 6S yapılan testlerde bir önceki model olan iPhone 6’ya göre tam 2.5 kat daha dayanıklı çıktı.
iPhone 6S iPhone 6'dan Daha Sağlam

Apple bilindiği gibi iPhone 6 cihazda bükülebilir materyal kullanmıştı. Ancak kullanıcılardan gelen şikayetler cihazın hafif bir baskıda bile büküldüğü ya da kırıldığına yönelikti. Bu şikayetleri dikkate alan Apple yeni telefonu iPhone 6S’i çok daha sağlam bir kasa yapısıyla piyasaya sunmayı hedefliyor.

Yeni gelecek olan iPhone 6S de bükülebilecek ancak iPhone 6’ya göre çok daha güçlü baskılar sonucunda bu olay meydana gelecek.

Daha önceki sızıntılarda Apple’ın 6S modelinde alüminyum 7000 isminde yeni bir materyal kullanacağını ve diğer modellere göre %60 oranında daha dayanıklı olacağı bildirilmişti. Ancak bu sızıntılara Apple’dan herhangi bir tepki gelmemişti.

Telefonun çıkmasına bir aydan kısa bir süre kala Apple adeta gövde gösterisine kalktı. iPhone 6 ve iPhone 6S cihazının dayanıklılık testlerini yayınlayan firma yeni modelin daha dayanıklı olacağını bir kez daha gösterdi.

iPhone 6 dayanıklılık testi

Yayınlanan videoda ilk olarak iPhone 6 teste giriyor. Cihaz 29 pounds (13 kg) baskıda bükülmeye başlıyor ve 33 pounds (15 kg) baskı uygulanınca en ince yeri olan ses tuşlarından yamuluyor.

iphone 6s dayanıklılık testi

İkinci olarak iPhone 6S teste giriyor. Cihaz iPhone 6’nın yamulduğu 15 kg’de halen sapasağlam duruyor. Ağırlık 36 kg’ye çıktığında cihaz bükülüyor ancak yine de ses tuşlarından kırılmıyor.

iphone 6 ve iphone 6s test sonrası

Ortaya çıkan sonuçta ise iPhone 6S bir önceki modeli olan iPhone 6’ya göre tam 2.5 kat daha fazla baskıya maruz kalıyor ancak yine de kırılmıyor. Bakalım bu sağlamlığı sunmak fiyatına da yansıyacak mı? Hep birlikte yakın zamanda göreceğiz…

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.