İpek Karapınar Kimdir

Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizide canlandırdığı Funda Büyük karakteri ile büyük beğeni toplayan genç oyuncu 1 Ocak 1984’te İstanbul’da dünyaya geldi.
İpek Karapınar Kimdir

İpek Karapınar Biyografisi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde keman eğitimi aldı. Kamera karşısına Köprü isimli film ile geçti. Rol arkadaşı Musa Uzunlar ile bir dönem ilişki yaşadı. Daha sonra ise oyuncu Serhan Yavaş ile birlikte oldu.

İpek Karapınar, 2006’da yayınlanmaya başlayan Köprü isimli dizide Aslı Yazıcı karakterini canlandırdı. Dizi, trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Faruk Yazıcı’nın hayatından yola çıkılarak çekilmiştir. Başrolleri ise Erdal Beşikçioğlu, Ayşegül Ünsal, İdil Fırat ve Yurdaer okur paylaştı. Daha sonra bir süre Kurtlar Vadisi Pusu’da Funda karakterini canlandırdı. 2011’de yayınlanmaya başlayan Zehirli Sarmaşıkisimli dizide Sinem karakteri ile başrolü oynamıştır. Dizide aynı zamanda Orhan Kılıç, Aslı Tandoğan, Yeşim Büber ve Nurseli İdizi gibi başarılı oyuncular da yer aldı.

Sevilerek izlenen Dolu Dizgin Yıllar isimli dizide Gülşen karakterini canlandırdı. Dizi bir çiftlikte yaşayan Gülşen, Bekir, Aliço ve Feraye isimli gençlere katılan İstanbullu Barış’ın onlarla birlikte yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerini ise Yusuf Ömer Sınav, Selen Seyven ve Arda Kural yer alıyor. Daha sonra ise yabancı dizi uyarlaması olan Küçük Sırlar’da yer aldı. Dizide Arzu karakterini canlandıran İpek Karapınar’a Sinem Kobal, Burak Özçivit, Merve Boluğur ve Kadir Doğulu eşlik etti.

İpek Karapınar daha sonra Yelda karakterini canlandırdığı Hayat Yolunda isimli dizide yer aldı. Dizi batmanın eşiğinde olan bir hastanenin yeniden faaliyete geçmesi ve eski dostlukların, aşkların gündeme gelmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ediz Hun, Nur Fettahoğlu, Engin Öztürk, İlker İnanoğlu ve İpek Karapınar yer alıyor.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.