İpek Erdem Kimdir

Hayat Bilgisi isimli dizide canlandırdığı Barbie Gamze rolüyle dikkateri üzerine çeken İpek Erdem, 1 Ocak 1984’de Bursa’da dünyaya geldi.
İpek Erdem Kimdir

İpek Erdem Biyografisi

Lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda oyunculuk üzerine eğitim aldı. Ardından çeşitli tiyatrolarda yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Hayat Bilgisi isimli dizi ile geçen İpek Erdem, bu dizi sayesinde geniş kitlelerce tanınmaya başladı. İdealist bir öğretmen olan Afet Güçverir, Rıdvan Kanat Lisesi’nde görev yapmaya başlar. Lisenin haylaz öğrencilerini ve aç gözlü müdürünün dize getiren Afet Öğretmen’in yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde Perran Kutman, Tarık Papuçcuoğlu ve Kerem Kupacı yer aldı.

2006’da ise Karınca Yuvası isimli dizide Mine karakterini canlandırdı. Dizi, eşinin kaybettikten sonra bakıcı aramaya başlayan Engin’in yolu Aslı ile kesişir ve macera başlar. Dizinin başrollerinde Mehmet Ali Alabora, Toprak Sağlam, Mustafa Alabora ve Settar Tanrıöğen yer aldı. 2007’de ise Aşk Kapıyı Çalınca isimli dizide Ela karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerini ise Burak Kut ile paylaştı.

2009’da ise Elveda Rumeli isimli dizide Nevreste karakterini canlandırdı. Dizi, İkinci Meşrutiyet sonrası Balkan coğrafyasında yaşanan siyasi olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Tolgahan Sayışman, Berrak Tüzünataç ve Ertan Saban yer aldı. 2009’da ise Beş Şehir isimli dizide Mehtap karakterini canlandırdı. Filmin başrollerinde Tansu Biçer, Beste Bereket, Bülent Emin Yarar, Ahmet Rıfat Şungar, Ege Tanman yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler:

  • 2003-Hayat Bilgisi
  • 2006-Karınca Yuvası
  • 2007-Aşk Kapıyı Çalınca
  • 2009-Elveda Rumeli
  • 2008-Aman Annem Görmesin
  • 2009-Beş Şehir
  • 2011- Yer Gök Aşk
  • 2013-Böyle Bitmasin

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.