İOS 9 Duyruldu

Tüm dünyanın merakla beklediği İOS 9, dün akşam saatlerinde tanıtıldı. İşte Apple’ın yeni tanıttığı İOS 9’un başlıca özellikleri.
İOS 9 Duyruldu

Apple dün akşam saatlerinde dünya çapındaki geliştiricilerin katıldığı WWDC 2015 etkinliğinde İOS 9’u tanıttı. İşte İOS 9’un özellikleri. 

düşük şarj
Apple tanıttığı yeni İOS’da özellikle performans arttırıp pil ömrünü uzatan bir güncelleme olduğunu belirti. İOS 9 ile gelen en büyük özellik düşük enerji modu olacak. Düşük enerji modunda telefon performansını düşürecek ancak şarj süresi en az 3 saat uzayacak.

ios9 siri
İOS 9’da özellikle Siri’nin daha akıllı bir hale geldiği görülüyor. Siri artık kullanıcıya yapmak istediği işe göre uygulama önerebilecek. Akıllanan Siri “geçen kıştan fotoğraf” gibi komut verdiğinizde tüm istediklerini önünüze getirecek.

ios9 haritalar
Bu sene içerisinde kullanabileceğimiz İOS 9’da, Apple’ın harita uygulaması da geliştirildi. Yakşak 20 şehirde toplu taşıma bilgileri eklendi. Şehir sayılarının artması bekleniyor.

ios9 apple pay
Apple yeni güncelleme ile Apple Pay’ın da yenilendiğini duyurdu. Artık daha fazla kredi kartı ve banka kartıyla uyumlu olacağını açıkladı. Aynı zamanda tüm banka kartlarınızı tek uygulamada birleştiren Wallet’ın da tanıtımı yapıldı.

ios9 ipad ekranı
Bunlara ek olarak iPad’te çoklu uygulamaların daha rahat kullanılabileceğini açıklayan Apple, İOS 9’da iPad’lerin ekranının ortadan bölünerek 2 uygulamanın kolayca kullanılabileceğini vurguladı.

ios9 bilinmeyen numaralar
Apple’ın belki de en büyük yeniliği ise bilinmeye telefon numaralarına karşı olacak. Örneğin telefon rehberinizde olmayan biri aradığında iPhonunuz hemen tahmin yürüterek numaranın ait olduğu kişiyi sizinle paylaşacak. Apple özellikle kullanıcıların hiçbir kişisel bilgisini kimseyle paylaşmayacaklarının altını çizerek vurguladı.

ios9 not uygulaması
Bir diğer yeni uygulaması olan News’i tanıttı. Kullanıcılar seçtikleri başlıklar altındaki haberlere tek bir uygulama içinden erişebilecek. Apple aynı zamanda Notlar uygulamasını da İOS 9 ile birlikte geliştirdiğini açıkladı. Artık notlar üzerinde rahatlıkla çizim yapılabileceğini veya istediğimiz gibi fotoğraf ekleyebileceğimizi vurguladı.

Peki İOS 9 hangi cihazlara yüklenebilecek? İşte bu sorunun cevabı;
ios9 yüklenebilecek telefonlar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.