Apple İOS 13'ü Tanıttı! İşte İOS 13 Özellikleri ve Beraberinde Gelen Yenilikler

Apple işletim sisteminin yeni sürümü olan İOS 13'ü kullanıcılarının hizmetine sundu. Bu içeriğimizde İOS 13 ile birlikte gelen özellikleri ve yenilikleri sizlerle paylaşacağız. İşte İOS 13 özellikleri ve yenilikleri hakkında bilgiler.
Apple İOS 13'ü Tanıttı! İşte İOS 13 Özellikleri ve Beraberinde Gelen Yenilikler

İOS 13 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler ve Özellikleri

Apple, işletim sisteminin yeni sürümü olan İOS 13’ü çıkarttı! Yeni gelen özellikleriyle tüm iPhone, iPad, Mac ve iPad Touch kullanıcılarını fazlasıyla heyecanlandırmayı başaran Apple, İOS 13’ü tanıttı. İOS 13 özellikleriyle bizlere neler sunuyor? Bu içeriğimizde İOS 13’ün özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını derleyeceğiz. İşte İOS 13 özellikleri ve yenilikleri hakkında bilgiler.


1. Koyu Mod

Apple kullanıcılarını en çok heyecanlandıran şey ise Karanlık Mod oldu. İOS 13 ile gelen bir özellik olan Koyu Mod, cihaza farklı ve sıra dışı bir hava katıyor diyebiliriz. Karanlık Modu, Denetim Merkezi’nden etkinleştirebilirsiniz.

Koyu Mod


2. Ses

İOS 13 güncellemesi alan cihazların ses kalitelerinde büyük oranda artış söz konusu diyebiliriz. Bunun yanında farklı bildirim sesleri de mevcut. Dinlediğiniz herhangi bir müziği İOS 13 ile birlikte artık daha yüksek seste ve daha yüksek kalitede duyabileceksiniz.

Ses ios 13


3. Kamera ve Fotoğraflar

İOS 13 ile gelen bir diğer değişiklik ise kamera ve fotoğraflar kategorisinde oldu. Fotoğrafları düzenlemeyi, ayarlamayı ve gözden geçirmeyi büyük ölçüde kolaylaştıran Apple, döndürme, kırpma, ve iyileştirme dahil olmak üzere pek çok yeni özelliği de beraberinde getirdi. Artık Apple yeni güncellemesi olan İOS 13 de fotoğraflarınızı istediğiniz şekle sokabilirsiniz.

Kamera ve Fotoğraflar


4. Memoji ve Mesajlar

İOS 13 ile beraber yeni Memoji modelleri de geldi. Bu modeller yeni şapkalar, başlıklar, makyaj çeşitleri, piercinglerdir. Mesajlarda ise akıllı öneriler ve sonuçları kategorilere ayırma gibi çeşitli özellikler geldi. Kısacası aradığını herhangi bir mesajı kolaylıkla bulmanıza yarayan arama seçeneklerini sizlere sunuyor diyebiliriz.

ios 13 Memoji ve Mesajlar


5. Metin Düzenleme

Metin düzenleme konusunda da çeşitli iyileştirmelere giden Apple, İOS 13 ile birlikte bu konuya da el attı. Daha hızlı ve hassas imleç hareketi için, imleci alıp istediğiniz yere taşımanız yeterli. Uzun belgelerde, web sayfalarında veya e-posta yazışmalarında hızlıca dolaşmak için kaydırma çubuğu geliştirildi.

ios 13 Metin Düzenleme


6. Sistem Yenilikleri

Wi-fi ağlarını ve Bluetooth aksesuarlarını doğrudan Denetim Merkezi’nden seçme, cihazın sol üst tarafında yeniden tasarlanmış dikkat çekmeyen ses düzeyi denetimi gibi özellikler İOS 13 ile birlikte hizmetinizde.

ios 13 Sistem Yenilikleri


7. Dil Desteği

İOS 13 ile birlikte gelen 38 yeni klavye dil desteği geldi. Aynı zamanda diller arasında hızlı geçiş yapmayı ve emoji seçmeyi kolaylaştırmak amaçlı, emoji ve dünya tuşları yerleştirildi. Yeni güncelleme ile artık yabancı bir arkadaşınız veya dostunuz ile rahatlıkla sohbet edebilirsiniz.

ios 13 dil desteği


8. Performans

İOS 13 ile beraber artık uygulamalarınız 2 kat daha hızlı açabileceksiniz. Uygulama güncellemelerinin beraberinde getirdiği hafıza kapasitesi yüzde 60 daha düşük olacak. Kilit açma ve kapatma hızları yüzde 30 daha fazla arttırıldı.

ios 13 dil desteği


9. Gizlilik ve Güvenlik

Konumlarınızı uygulamalarla yalnızca bir kere paylaşma seçeneği sunan, (Bir Kez İzin Ver) konum izni sorusu mevcut olacak. Arka planda açık olan bir uygulama konumunuzu kullandığında artık size uyarı gelecek. Yani izniniz olmadan hiçbir uygulama sizin konumunuzu kullanamayacak. Wi-fi ve Bluetooth iyileştirmelerinde bulunan İOS 13 herhangi bir izin olmadan açılamayacak. Otomatik bağlanma artık kişiye sorularak gerçekleştirilecek.

ios 13 Gizlilik ve Güvenlik


10. Safari

Yeni gelen güncelleme ile Safari artık daha yardımsever, sık ziyaret edilen hatta en son ziyaret edilen sayfaları Siri aracılığıyla kullanıcının önerisine sunuyor. İOS 13 gerçekleştirdiği bu eylemle kullanıcıyı adeta rahatlattı diyebiliriz. İndirme yöneticisinde, metin büyüklüğü ayarlarında da çeşitli iyileştirmelere gidilmiştir.

ios 13 safari


İOS 13 Kullanıcı Yorumları

Apple, İOS 13'ü kullanıcılarının hizmetine sunmasıyla birlikte dünya gündemine oturmayı başardı. İOS 13'den yararlanamayan iPhone 6 kullanıcıları büyük hayal kırıklığına uğradı. İşte sizler için derlediğimiz İOS 13 hakkında paylaşılmış eğlence dolu tweetler.

1. "Güncellemeyi kılpayı kurtaran 6s kullanıcılar."

ios 13 kullanıcı yorumları


2. "İphone 6 İOS 13'ten engel yemiş **."

ios 13 kullanıcı yorumları


3. "Bir kırık kalp ah etti söz söylenmez üstüne.."

 ios 13 kullanıcı yorumları


4. "En minnoş kısmı İOS 13."

ios 13 kullanıcı yorumları


5. "Fiyatlara bakıyorumdur."

ios 13 kullanıcı yorumları


6.  "Aşırı keyifli ve eğlenceli bayıldımm."

ios 13 kullanıcı yorumları


7. "Güzel olmuş beğendim."

 ios 13 kullanıcı yorumları

Önerilen İçerik; 3 Kameralı Yeni iPhone Olay Oldu! İşte iPhone 11 Hakkında Her Şey!

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.