İOS 12'nin Bilinmeyen Sırları ve Özellikleri

Aplle son dönemde çıkardığı İOS 12 özelliklerinin tamamını herkese açıklamadı. Kimsenin bilmediği, herkes tarafından merak edilen İOS 12'nin sırlarını bir araya getirdik.
İOS 12'nin Bilinmeyen Sırları ve Özellikleri

İOS 12 Hakkında Bilinmeyen Özellikler

Apple, son güncelleme olarak İOS 12 sürümünü kullanıcılarına sundu. İOS 12'nin çoğu kullanıcı tarafından bilinmeyen sırları ve özelliklerini bu içeriğimizde bulacaksınız. İşte sizler için araştırdığımız İOS 12'nin pek çok kişi tarafından bilinmeyen özellikleri.

ios12.gif


1. Gelen Çağrılara HomePod veya Apple Watch'tan Cevap Verin

Grup video sohbeti işlevine kavuşan FaceTime bu özellik ile yetinmedi. Artık görüşmelerinize herhangi bir yerden ya da spor salonundan katılabilirsiniz. Üstelik telefonunuzun yanınızda olmasına da gerek kalmadan. Yeni gelen güncelleme ile HomePod veya Aplle Watch üzerinden bu aramalara cevap verebilirsiniz.

ios12.jpg


2. Photos'ta Birden Fazla Kelime İle Arama İzni

Apple, photos'ta resim ararken en fazla bir kelime ile arama yapmanıza izin vermekteydi. İOS 12 ile gelen güncellemeyle birlikte birden fazla kelime ile search yapabilirsiniz. photosdan-birden-fazla-kelime-ile-arama.jpeg


3. Animoji Mesajları'nın Süresi Daha Uzun

Animoji tutkunlarının en çok şikayet ettikleri nokta 10 saniye kadar sürmesiydi, fakat İOS 12 ile gelen yeni güncelleme ile bu süre 30 saniyeye çıkarıldı.

animoji-mesajlarinin-suresi-artik-daha-uzun.jpg


4. Portre Modunda İyileştirmeleri

İphone X'den de tanıdığımız portre modunun sorunları bitmek bilmiyordu. İOS 12 bu soruna bir çözüm üretti. Apple, sensör algılama tekniğini geliştirerek efektin daha hızlı tanımlanmasına sağladı.

portre-modu-iyilestirmeleri.jpg


5. Siri Motor Sporları Bilgisine Sahip Olacak

Motor tutkunlarına adeta bir müjde geldi. Siri Apple'ın İOS 12 güncellemesi ile birlikte motor sporları bilgisine de sahip olacak.

siri-motor-sporlari-bilgisine-sahip-olacak.jpg


6. Daha Çok Pil Bilgisi

Apple'nin yapmış olduğu son güncellemeyle artık kullanıcılara pil bilgisi daha detaylı verilecek. Son 24 saatte veya 10 günde telefonu nasıl kullandığınız, ne kadar kullandığınız bu bilgiler arasında yer alacak.

daha-cok-pil-bilgisi.jpg


7. Animojilerde Göz Kırpma Özelliği

Yeni gelen ve pek bilinmeyen bir diğer özellik ise Animojilerde göz kırpma özelliği. Kullanıcıların daha eğlenceli zamanlar geçirmesi için çalışan Apple, bu özelliği getirmekle sizce de iyi yapmamış mı?

animojilerde-goz-kirpma-ozelligi.jpg


8. Raw Fotoğraf Desteği

Raw biçimindeki fotoğrafları artık İpad ve İphone'a atıp yönetebileceksiniz. Eğer güçlü bir İpad Pro'ya sahipseniz fotoğrafları da düzenleyebileceksiniz.

raw-fotograf-destegi.jpg


9. Şarkıyı Sözü İle Araya

İOS 12'nin gelmesiyle birlikte telefonunuzda bulunan müzik uygulamalarından bulmak istediğiniz şarkının sözlerini yazarak parçaya ulaşabileceksiniz.

sarkiyi-sozu-ile-arayabilme.jpg


10. AirDrop Parolaları

İOS12'de, bir arkadaşınızla parola paylaşmanız gerekirse AirDrop transferi gerçekleştirebileceksiniz. İOS parola yöneticisi açıkken, bir girişi seçin ve ardından parola alanına basıp açılan seçeneklerden AirDrop seçeneğini tıklayın.

airdrop-parolalari.jpg


11. Rahatsız Etme Modu

Sizlerin de yakından takip ettiği Apple'ın yaptığı son güncellemeyle rahatsız etme modu geliştirildi. 3D Touch'ı Denetim Merkez'inde kullanarak rahatsız etme modu için "2 saat" gibi zamanlama seçeneklerini kullanabileceksiniz.

rahatsiz-etme-modu.jpg


12. Yatma Zamanı Modu

İOS 12, rahatsız etmeyin modunun üzerine bir de yatma zamanı modu getirdi. Saat ve zamanını kendinizi ayarlayabileceksiniz.

yatma-zamani-modu.jpg


13. QR Kodları Hızlı Tarama

İOS 12'de QR kodu taramak için yapmanız gereken tek şey, yerleşik kamerada açılan denetim merkezi anahtarını kullanmak. "Ayarlar - denetim merkezi - denetimleri özelleştir" seçeneğinden bu anahtarı denetim merkezinize sabitleyebilirsiniz.

qr-kodlarini-hizlica-tarama.jpg


14. Ayrıntılı Gıda Bilgisi

Siri yeni gelen İOS 12 güncellemesi ile artık yiyecekler hakkında daha fazla bilgiye sahip. Siri'ye getirilen yeni güncellemeler sayesinden kullanıcılar yeni sorular sorabilir. Örneğin " et ne kadar sağlıklı? "

siri-ayrintili-gida-bilgisi.jpg


15. Kritik Uyarılar

İOS 12'de telefonu çok sık kullandığınızda uyarılıyorsunuz. Gözlerinizi dinlendirmenizi öneriliyor.

ios12-kritik-uyarilar.jpg

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum