Instagram'ın Yeni Reklam Modeli Türkiye'de

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram yeni reklam modelini Türkiye’ye açtı.
Instagram'ın Yeni Reklam Modeli Türkiye'de

Sosyal medya gün geçtikçe gelişirken şirketler kasalarını doldurmaya devam ediyor. Her tıklama başına ücret kazanan dünya devleri ayrıca aldıkları reklamlarla da para kazanmaya devam ediyor.

Daha öncesinden net bir şekilde reklam almayan Instagram sadece viral reklam kullanıyordu. Bu sayede reklamsız olarak tanıtılıyordu. Ancak yeni alınan kararlarla birlikte artık net bir şekilde reklam alacak. Paylaşım şeklinde görülecek reklamlar Türkiye kullanıcılarına da açılmış durumda.

İnstagram Reklam Modeli

Daha önceden Amerika’da denenen reklam modeli sınırlı sayıda firmaya açılmıştı. Denemek amaçlı olarak yapılan reklamlar sonuç verdi. Instagram yeni yayınladığı bildiriyle Türkiye’de dahil olmak üzere reklamları hizmete soktu. Her ölçekten reklam verilebilen uygulama üzerinden kampanyalar da düzenlenecek.

Kullanım ağı genişleyen Instagram farklı reklam seçenekleriyle de firmaların karşısına çıkacak. Lasdscape fotoğraf da kullanılabilecek olan modelde isterlerse firmalar 30 saniyelik videolar da yayınlayabilecek ve Facebook eşleşmesini kullanabilecek.

Instagram’ın bu hareketi daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak olsa da bazı kullanıcılardan olumsuz tepkiler aldı. Günümüzde reklamsız olarak ayakta durabilen sınırlı sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram bakalım bu hareketiyle kullanıcı kaybedecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.