Instagram'da Hedef 2017

Ekim 2010'da sosyal medya hayatına giren Instagram her geçen gün kullanıcı sayısını artırarak 2017'ye iddialı bir şekilde girmeyi planlıyor.
Instagram'da Hedef 2017

Sosyal ağlarda son yılların vazgeçilmezi olan Instagram uygulaması, çoğu araştırma şirketinin verilerine göre reklam gelirleri konusunda 2017 yılında Google ve Twitter’ı geride bırakarak zirveye oturacak. 300 milyon aktif kullanıcısı ve her gün 70 milyon fotoğrafın yüklendiği İnstagram, reklam gelirlerini arttırmak için son zamanlarda kolları sıvadı. Haziran ayında tüm reklam verenlere açılan reklam uygulaması, yakın zamanda Facebook’un reklam hedefleme altyapısını kullanacağını da açıkladı.
 

Instagram’ın gelirleri bir hayli fazla gözükse de 2015’te Facebook’un sadece %5’ini oluşturacağı dile getiriliyor ancak bu oran çoğu araştırma şirketinin verilerine göre 2017 ‘ de %15’i geçeceği göstermekte. Bunun yanı sıra Instagram henüz web sitesi için bir reklam modeli hazırlamış değil.
 

Instagram’ın mobil reklam gelirleri Google ve Twitter ile kıyaslandığında güçlü bir tablo ortaya çıkıyor. 2015 ve 2016 yıllarında reklam gelirlerinde Google ve Twitter’ın gerisinde kalması beklenen Instagram’ın, 2017 yılında her ikisini de küçük farklarla geçmesi bekleniyor. Bunun için çalışmalarına başlayan Instagram’ın hisse alıcıları içinde biçilmiş kaftan olduğu dile getiriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.