Instagram Kare Fotoğraf Uygulamasına Son Veriyor

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşma platformu Instagram, kare fotoğraf paylaşma zorunluluğunu gelen güncelleme ile kaldırdı.
Instagram Kare Fotoğraf Uygulamasına Son Veriyor

Bilindiği gibi Instagram sadece kare formatındaki fotoğraflara izin veriyordu. Bu da kullanıcının paylaşacağı fotoğraf üzerinde değişiklik yapmasına neden oluyordu. Bu değişiklik sonucunda fotoğrafın kalitesi ya düşüyor ya da istediğimiz kısımlar fotoğrafta tam olarak çıkmıyordu.

Fotoğraf paylaşım devi yayınladığı yeni güncellemeyle bu özelliğine son verdiğini duyurdu. Artık kullanıcılar dikey ya da yatay tarzdaki fotoğraf ve videoları rahatlıkla uygulama üzerinden paylaşabilecek. Bunun için de yeni uygulamaya bir takım özellik eklendi.

Yeni gelen özelliklerin biri format değiştirme ikonu. Paylaşacağınız fotoğraf kare dışında yatay ya da dikey ise fotoğraf değiştirme ikonuna basıp bize uygun olan formatı seçeceğiz. Böylelikle fotoğraflarımızı kesmek zorunda kalmayacağız.

Yeni Instagram

Bu devrim niteliğindeki değişimin yanında gelen güncellemede farklı video filtreleri de eklendi. Bu filtreler artık videolarımızı daha sinematik ve gerçekçi gösterecek. Aynı zamanda videolarımıza yoğunluk efekti de verebileceğiz.

Uygulamanın en çok şikayet aldığı konuların başında gelen konu Instagram’ın da adeta tabuları şeklindeydi. Tıpkı Twitter’ın mesajlarda 140 karakteri kaldırması önemine sahip olan bu yeni özellik sosyal medyadaki işlerin değiştiğini bizlere açık açık göstermiş oldu.

Uygulamanın yeni sürümünü Apple Store ve Google Play’den indirebilirsiniz. Eğer yeni güncelleştirmeyi göremiyorsanız cihazınıza gelmesi için biraz daha beklemelisiniz demektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.