İnsan Beyni Dışarıdan Kontrol Edilecek!

İnsan beyni üzerine her geçen gün yeni araştırmalar yapılmaktadır. Son yapılan incelemelerde insan beyninin kontrol altına alınabildiği açıklandı. İşte, detaylar...
İnsan Beyni Dışarıdan Kontrol Edilecek!

Bilim adamları uzun yıllardır insan beyni üzerinde çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Son yapılan araştırmalar sonucunda araştırmacılar insan beyninin dışarıdan kontrol edilebilmesinin mümkün olduğunu ortaya çıkardılar. Amerikalı bilim adamları fareler üzerinde laboratuar ortamında gerçekleştirdikleri deneylerde farelerin beynine özel bir düzenek yerleştirdi. Bu sistem sayesinde farelerin beyni kontrol altına alındı.

 

laboratuvar-fareleri.jpg

Beyin Hücrelerinin Çalışması İncelenecek

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri bu yeniliği geleceğin tıbbı için çok önemli bir başarı olarak düşünüyor. Projeyi hazırlayan bilim insanları icat ettikleri cihaz sayesinde insan beynindeki hücrelerin nasıl işlediğini tespit edebileceklerini söyledi. Araştırmanın depresyon, uyuşturucu madde bağımlılığı, stres gibi sağlık sorunlarının tedavisinde önemli rol alacağı kaydedildi. Ayrıca cihazın beyne yerleştirilmesi esnasında beyne zarar vermemesi için nano teknoloji kullanıldığı belirtildi.

Şu anda beyin sorunları, depresyon ve bağımlılığın oluşma nedenlerini araştıran bilim adamları ilerleyen zamanlarda bu sorunları kontrol altına alarak yok etmelerinin mümkün olacağını dile getiriyor. 

 

beyin-kontrolu.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.