İngiltere’deki Türk Konsoloslukları Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri

İngiltere (Birleşik Krallık) Türk vatandaşlarının en çok yaşadığı ve en çok ziyaret ettiği ülkelerden bir tanesidir. İngiltere’de 2 bölgede konsolosluk yer almaktadır. İşte, İngiltere’deki Türk Başkonsoloslukları ve iletişim bilgileri…
İngiltere’deki Türk Konsoloslukları Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri

Dünya’nın birçok bölgesinde olduğu gibi İngiltere’de Türk Büyükelçilikleri ve Başkonsoloslukları bulunmaktadır. İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının ya da İngiltere’ye iş ya da tatil amaçlı giden vatandaşların resmi işlemlerinin halledildiği bu kurumlar, Londra ve Edinburg çevresinde toplanmaktadır.

İngiltere’deki Türk konsolosluklarının adres, telefon, mail ve görev bölgelerine ulaşabilirsiniz.

NOT: İngiltere’deki Türk Konsolosluk temsilciliklerindeki işlemlerinizi internet üzerinde randevu alarak, Konsolosluklarda sıra beklemeden randevu alabilirsiniz. Bunun için “E-Konsolosluk Randevu Alma ve Sorgulama” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda İngiltere gezilecek yerleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz "İngiltere’de Gezilecek ve Görülecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Londra Büyükelçiliği

İngiltere’nin başkentinde bulunan Londra Büyükelçiliği’nin görev bölgesi başkent Londra olarak belirlenmiştir. İngiltere’de yaşayan ya da bulunan Türk vatandaşları Londra Türk Büyükelçiliği’nde işlemlerini halletmek için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirler.

londra türk büyükelçiliği ingiltere

Adres: 43 BELGRAVE SQUARE LONDON SW1X 8PA UNITED KINGDOM

Telefon: (00 44) 20 73 93 02 02

Faks: (00 44) 20 73 93 00 66 - (00 44 )20 73 93 92 13

[email protected]

Londra Büyükelçiliği Resmi Sitesi


Londra Başkonsolosluğu

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Londra Türk Başkonsolosluğu’nun görev alanı “Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Isle of Man, Bbailiwick of Jersey ve Bailiwick of Guernsey” bölgelerini kapsamaktadır.

londra türk başkonsolosluğu ingiltere

Adres: RUTLAND LODGE, RUTLAND GARDENS, KNGHTSBRIDGE, LONDON SW7 1BW, UNITED KINGDOM

Telefon: 00 44 20 7591 69 00 Güvenlik birimi:00 44 20 7591 69 01 -02

Faks: 00 44 20 75 91 69 11

[email protected]

Londra Başkonsolosluğu Resmi Sitesi


Edinburgh Başkonsolosluğu

Birleşik Krallık içerisinde bulunan bir diğer Türk Başkonsolosluğu ise Edinburgh Türk Başkonsolosluğu’dur. Edinburgh çevresine yakın yerlerde bulunan Türk vatandaşları bu konsoloslukta işlemlerini halledebilirler…

edinburgh türk başkonsolosluğu

Adres: T.C. Edinburgh Başkonsolosluğu Forsyth House, 93 George St Edinburgh, EH2 3ES United Kingdom

Telefon: +44 131 240 1267

[email protected]

Edinburgh Başkonsolosluğu Resmi Sitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum