• DOLAR5,9638-8.23
  • EURO6,7561-8.41
  • ALTIN224,364-8.05
  • BIST90.263-3.38

İngiltere Öğrenci Vizesi İçin İstenilen Belgeler

İngiltere Öğrenci Vizesi İçin İstenilen Belgeler

Biliyoruz ki bir dili en iyi şekilde öğrenmek istiyorsak, o dilin konuşulduğu ülkeye gitmek en etkili yoldur. Uluslararası bir dil olan İngilizce'yi İngiltere’de öğrenmek istemez misiniz? İşte İngiltere’ye okumak için gittiğinizde yapacağınız işlemler;

Haber güncelleme tarihi 08.02.2016 12:59

İngiltere, en zor vize veren ülkedir. Bir çoğumuzun rüyası İngiltere’de okumak ve buradaki bu dil avantajlarından yararlanmaktır. Türkiye’de kurslara giderek öğrenmek istediğiniz dili anavatanında kısa bir ürede öğrenebilirsiniz. Aslına bakılırsa burada kurslara verdiğiniz parayı İngiltere’de kısa süreli kurslara vererek daha da etkili bir şekilde İngilizce'yi öğrenebilirsiniz. Tabi İngiltere her öğrenciye İngiltere’de okumak için şans vermiyor. Bu ülkeye vize almak her geçen gün zorlaşıyor. Eğer öğrenciyseniz ve öğrenci vizesi almak istiyorsanız vize işlemleriniz diğer vize işlemlerinden daha farklı olacaktır.

Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

  1. VAF1 Başvuru Formu (Siyah tükenmez kalemle doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır.)
  2. En az 6 ay geçerli olan pasaport (Pasaportun işlem görmüş sayfalarının fotokopisi eğer varsa eski pasaportlarınız)
  3. 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (Arkası beyaz olmalı, en fazla  6 ay önce çekilmeli)
  4. Birleşik Krallık’taki kayıtlı olduğunuz okul, kolej, kurs ya da üniversite tarafından kabul mektubu ( aslı ve fotokopisi)
  5. Kurs ücreti ödendi ise de makbuzu
  6. Konaklama detayları ve miktarı
  7. Haftalık eğitim çizelgesi tablosu
  8. Kursun başlangıç ve bitiş tarihleri
  9. Maddi durumunuzu gösteren belgeler
  10. Maaş bordroları veya gelirinizi gösteren belgelerin aslı ve fotokopisi
  11. Banka cüzdanları ve banka yazıları ( asılları ve fotokopileri- minimum son 2 aya ait hesap hareketleri özellikle bankanızdan antetli döküm istenilebilinir.
  12. Ailenizin maaş bordrosu,
  13. Mal varlığını gösteren belgeler noter tasdikli kopyaları önerilir.
  14. Eğer uzun süreli bir üniversite öğrencisi iseniz öğrenci kayıt belgeniz ve öğrenci belgelerinizin aslı ve fotokopisi
  15. Türkiye’de öğrenciyseniz, dil için gidiyorsanız öğrenci kayıt belgeniz ve eğitim belgelerinizin asılları ve fotokopisi
  16. Sponsorunuz veya ev sahibiniz varsa;Davet yazısı ( sponsorunuz tarafından imzalanmış yazı ve maddi durumunu gösteren belge) Birleşik Krallık’taki konaklama imkanları ev, su, faturalarının asılları ve fotokopisi
  17. 18 yaşından küçük iseniz anne ve babanın noterden alacakları muvaffaktname
  18. Öğrenci değilseniz askerlik durumunuzu gösteren belge

 

Not: İngilizce en iyi şekilde İngiltere’de öğrenilir. Özellikle son yıllarda İngiltere vizelerinde oldukça sıkıntılar yaşanmaktadır. Başvuru yapanların çoğu bu vizeye hak kazanmamaktadır. Eğer gerçekten gitmek istiyorsanız büyük bir titizlikle işlemlerinizi yerine getirmeniz gerekecektir. Banka hesabınızı en az bir yıl önceden açıp ve parayı bir anda değil yavaş yavaş koyun böylelikle daha etkili olacaktır. Banka hesabınızda yüksek miktarda para olmalı ki bu orada kalabileceğiniz durumunu ispatlasın. Uçak biletlerinizi gidiş dönüşlü alabilir böylece yurda dönüş yaptığınızı göstermiş olacaksınız. Biliyoruz çoğu insan gidip gelmemektedir. Bu durum İngiliz hükümetini endişelendirmekte ve artık vize verirken daha temkinli davranmasını sağlamaktadır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İLGİLİ HABERLER
BENZER HABERLER
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 NeOldu.com
Burada yer alan yazılı ve görsel içerik, izinsiz olarak,
kısmen ya da tamamen kopyalanamaz başka yerde kullanılamaz.