İngilizce Öğrenmeniz İçin 5 Sebep

Başımızı çevirdiğimiz her yerde en az bir İngilizce kelime görüyoruz. Hayatımızın her alanına giren İngilizce'yi birçoğumuz "anlıyor fakat konuşamıyor" seviyesinde biliyoruz. İşte bende sizler için İngilizce öğrenmeniz için sebepleri derledim.
İngilizce Öğrenmeniz İçin 5 Sebep

İngilizce Öğrenmeniz İçin Sebepler

İngilizce'nin bir bilim dili olduğu artık inkar edilmez bir gerçek. Özellikle konuşan kişi sayısı ve teknolojiyi bir adım öteye taşıyan ülkelerin İngilizce'yi anadil olarak seçmiş olması gibi etkenler sayesinde ortaya çıkan akademik birikim oldukça yoğun. Bu gerçeği aklımızda bulundurarak şimdi de İngilizce öğrenmek için sebeplerimizi öğrenelim.


1. Daha Rahat İş Bulma İmkanı 

Dünyanın neresinde olursanız olun İngilizce bilmeniz gerekiyor. İngilizce biliyor olmanız iş bulmanızı kesinlikle kolaylaştıracaktır. İngilizce öğrenerek, mesleğinizle ilgili gelişmeleri, trendleri yabancı kaynaklardan kolaylıkla takip edileceksiniz. Bu da sizin iş bulmanızı kolaylaştıracaktır. 

daha-rahat-is-bulma-imkani .jpg


2. Farklı Kültürleri Tanıma Fırsatı

İngilizce öğrenmeye başladığınızda, İngiltere, ABD, Kanada, Yeni Zelanda gibi anadili İngilizce olan ülkeler başta olmak üzere birçok başka kültürü tanıma şansına erişebilirsiniz.

farkli-kulturleri-tanima-firsati.jpg


3. Diğer Avrupa Dillerini Öğrenmek Kolaylaşır

İngilizce, Avrupa dillerinin çoğuyla birçok noktada kesişir. Özellikle Fransızca ve Almanca gibi dillerde fazlasıyla yakın bir dil olan İngilizce'yi öğrenmek sizin diğer Avrupa dillerini öğrenmenizi kolaylaştırır.

diger-avrupa-dillerini-ogrenmek-kolaylasir.jpg


4. Hafıza Sorunlarını Geciktirir

Araştırmalar herhangi bir dili öğrenmek, ileri yaşlarda ortaya çıkan hafıza sorunlarını engelliyor ve geciktiriyor. Yüzlerce kelime öğrenmek, tekrar etmek bir hafıza egzersizi oluyor size. Dolayısıyla İngilizce öğrenmek sağlığınız için de faydalıdır.

hafiza-sorunlarini-geciktirir.jpg


5. Utangaçlıkları Ortadan Kaldırır

Bir topluluk içerisinde konuşmak, birçok kişi için zordur. Ancak İngilizce öğrenmenin getirdiği özgüven artışı sayesinde bu sorunu ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Eğer sizde de utangaçlık sorunu varsa İngilizce öğrenerek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. 

-utangacliklari-ortadan-kaldirir.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum