İngiltere Kraliyet Ailesinin İnanılmaz Diyeti

Her zaman gözler önünde olan İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yeme içme alışkanlıkları, beslenmede neye önem verip nelerden kaçındıklarını araştırdık.
İngiltere Kraliyet Ailesinin İnanılmaz Diyeti

Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Sırrı; Kraliyet Ailesi Diyeti

İngiltere Kraliçesi ve kraliyet ailesinin diğer tüm üyeleri dünya çapında oldukça medyatik insanlar. Kimlerle evlendikleri, ne giydikleri hatta tüm yaşadıkları sürekli medyaya yer almakta. Peki bu bilgilerin bize ne karı var? Belki bu bilgiler işimize yarayabilir. En azından Kraliçe Elizabeth ve diğer kraliyet ailesi üyeleri gibi uzun ömürlü bir hayat sürebiliriz.

Hadi başlayalım...

İyi Yemek Yemek

Kraliyet ailesinin eski aşçısı Darren McGrady, sarayda oldukça sağlıklı yemeklerin yendiğini iddia ediyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı, Kraliçe ve kocası için değişmez bir norm haline gelmiş. Prens Charles ise çok öncesinde yaptığı bir açıklamada sadece organik ürünlerle beslendiğini açıklamıştı. Eski aşçıları McGrady, Diana ve Charles’ın her zaman ekmek, makarna, dondurma ve mayonez gibi taze malzemelerle hazırlanan yemekleri tercih ettiklerini söylüyor. Para var huzur var espirisi yapmayın lütfen :) Her semtte sokak pazarı var...

O, Yemek İçin Yaşamıyor

Kraliçe, The Telegraph ile yaptığı röportajında anlattığına göre, güne yalnızca kahvaltıyla başlıyor. Kahvaltısında yulaf veya mısır gevreği yemeyi tercih ediyor. Zaman zaman içerisine kurutulmuş meyveler veya makadamya cevizi koyuyor. Güne karbonhidrat ağırlıklı başlamış olsa da, patates gibi nişastalı besinlerden uzak duruyor. Öğle yemeğinde ise, ıspanak yatağında ızgara balığını sıklıkla tercih ediyor. Akşam yemekleri de öğle yemeklerine paralel oluyor. Kraliçe aynı zamanda tam bir çikolata tutkunu… Ama hiçbir zaman akşam yemeği sonrasında yemiyor.

Beş çayı zamanını üçüncü öğün olarak belirlemiş ve bu vakitte kendine küçük sürprizler yapıyor. Yeni gözdesi ise İngiliz Kraliyet Ailesi üzüm mahsullerinden yapılmış köpüklü şarap… 1982’den 1993 yılına kadar kraliyet ailesinin emrinde çalışan McGrady şöyle diyor: “Kraliçe yemekler konusunda gerçekten hiç takıntılı birisi değildir. Umrunda olan tek şey atlar ve köpeklerdir.” Kraliçe süslü bir ziyafet yemeği olmadığı sürece, sebze, ızgara ve haşlanmış balık gibi daha basit menüler tercih ediyor. (Bayaa basitmiş :) Yemek konusuda gösteriş yapmak ve lüks ürünler tüketmek ona anlamsız geliyormuş.

Kate Mutfağı Seviyor

Sıra Kate de... Eğer önemli bir ziyafet yoksa ve sarayda sıradan bir akşam yemeği veya kahvaltı yenecekse, Kate mutfağa girip yemek pişirmeyi tercih ediyormuş. Prens William kral olduğunda muhtemelen Kate bu zevkinden mahrum kalmak zorunda kalacak. 

Kraliçe Nişasta Tüketmiyor

Kraliçenin özellikle öğle yemeği menüsünde nişasta bulunmuyor. Eğer misafirleri varsa kendisi için ayrı, misafirleri için ayrı bir menü hazırlanmasını talep ediyor. Pirinç, makarna ve patatesin onun öğünlerinde yeri yok. Fakat elbette o da öğün aralarında kendini şımartan kaçamaklar yapıyor. 

Charles Yumurtasını Nasıl Tercih Ediyor?

Charles ve Diana’nın özel şefi olan Mervyn Wycherley, prens Charles’ın yumurtasını çok özenli bir tarife uygun tükettiğini söylüyor. Yumurtasının tam 4 dakika kaynatılmış olmasına bayılıyor, ne bir dakika fazla ne bir dakika az. 

Kendinden Emin Royaller

Kraliyet ailesi için hazırlanan yemeklerde kullanılan malzemelerin bir çoğu özel yerlerden getirilmektedir. Sütler kendi ineklerinden, sebze meyveler ise kendi bahçelerinden. Balık, geyik, somon ve sülün için de kendi avlanma alanlarını kullanıyorlar. 

İsraftan Nefret Ediyorlar

Charles ve Diana’nın kişisel aşçısı Carolyn Robb, Charles’ın yiyecekleri israf etmeme konusunda çok dikkatli birisi olduğunu iddia ediyor. Bir önceki günden kalan yemeklerin diğer gün değerlendirilmesini rica ettiklerini söylüyor. Kraliçe  II. Dünya Savaşı'ndan beri yaşadığı için, o günlerde halkın ne durumlarda yaşam mücadelesi verdiğine şahit olduğundan dolayı bu konularda kesinlikle çok titiz davranıyor. Fakat kraliyet ziyafetleri için hazırlanan yemekler ve belirlenen menüler bunun dışında tutuluyor. 

Yemeği Kraliçe Başlatıyor

Eski Kraliyet Uşağı Paul Burrell bir açıklamasında, Kraliçe yemeğe başlamadan önce kimsenin yemeğe başlamadığını belirtiyor. Bu kraliyet ailelerinde yaygın bir görgü kuralıymış. Ayrıca masaya otururken ve masadan kalkarken Kraliçe’den izin istenmesi gerekiyormuş. Bu kural konuşmak isteyenler içinde geçerli.

Çanta Kodu

Kraliçe’nin yemek esnasında çantasını masaya koyması, konuşmadan veya etkinlikten memnun olmadığı anlamına geliyor. Çantasını masaya koyduğunda 5 dakika içerisinde kalkmak istediği, yemeğin bir an önce bitmesini arzuladığını gösteriyormuş.

Istakoz Yasak

Çoğu zaman dünyanın herhangi bir yerinde olan Kraliyet Ailesi, sarayda olmadıkları zamanlarda kabuklu deniz mahsülleri tüketmezlermiş. Bunun için iyi bir sebepleri var. Gıda zehirlenmesinden muzdarip olma riski kabuklu deniz hayvanlarında daha yüksek olduğundan Kraliyet Ailesi üyeleri, saray dışında yapılmış deniz ürünlerini asla tercih etmiyor. 

Su Tüketimine Dikkat Ediyorlar

Kraliyet Ailesi yurt dışına seyahat ettiğinde gittikleri yerin suyundan içmezlermiş. Çünkü Kraliçe’nin ziyaret ettiği birçok ülke iyi su artıma koşullarına sahip olmuyormuş. Yabancı bir ülkede güvenilir olmayan bir bardak su yüzünden Kraliçe veya Ailesi’nden birisinin hoş olmazdı.

Prens William ve Prens Harry Fast Food'a Bayılırdı

McGrady anılarının devamında şunları söyledi: "Çok iyi hatırlıyorum, bir gün Prenses Diana mutfağa geldi ve 'Yemeği iptal et. Çocukları fast food yemeye götürüyorum' dedi.'' Prens William ve Prens Harry küçükken, çocuk mönülerinde hediye olarak verilen oyuncakları çok seviyormiş. Hamburger, pizza gibi fast food yiyeceklere bayılıyorlarmış. Neticede Kraliyet Ailesi'ne mensuptular ama diğer çocuklar gibi bu tür beslenmelerden de keyif alıyorlardı.

Prenses Diana Kırmızı Etten Uzak Dururdu

McGrady Prenses Diana'nın bulimia adlı yeme bozukluğu sorunu yaşamaya başlamadan önceki hallerini anlattı: "Prenses Diana, doldurulmuş sebzeler yemeyi çok severdi. Biber dolması ve patlıcan dolması yemekten büyük keyif alıyordu. Ayrıca balığı da çok severdi." McGrady Prenses Diana için herkesten gizli olarak günün mönüsündeki yemeğin aynısının yağsız halini yaptığını, böylece herkesin Prenses'in de onların yediği yemekten yediğini sandığını söyler.

Yemeklerde Sarımsak Yok

Kraliçe II. Elizabeth'in sarımsağın kokusundan ve tadından hiç hoşlanmadığını söyleyen McGrady, Kraliyet Ailesi'nin mönülerinde sarımsağa hiç yer verilmediğini açıkladı. Buna katılmıyoruz. Sarımsak müthiş bir antibiyotiktir. Kokusu hoş olmasada mutlaka tüketmekte fayda var:)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.