İngiliz Basınında Türkiye'ye Seyahat Çağrısı

İngiliz Independent gazetesinde yayınlanan bir seyahat yazısında Türkiye'ye tatile gelmeyenlerin Ege'nin güzelliklerinden mahrum kalacakları vurgulandı.
İngiliz Basınında Türkiye'ye Seyahat Çağrısı

İngiltere'de yayınlanan Independent  gazetesinde yazılan bir haberde tatil için Türkiye'yi tercih edenlerin sayısının azaldığını ve Türkiye'ye gitmeyenlerin Ege'nin güzelliklerinden mahrum kaldığı yazıldı. Haberde ayrıca seyahat planı yapan İngilizlerin tatil için Türkiye'ye gitme çağrısı yer aldı. 

Seyahat yazarı Emma Thomson imzasıyla yayınlanan haberde tatil için Türkiye'yi tercih edenlerin azalmasındaki nedenler şöyle sıralanıyor: "Ülkenin imajına darbe vuran geçen yılki darbe girişimi, bir dizi terör saldırısı ve Türkiye'den İngiltere'ye yapılan doğrudan uçuşlarda diz üstü bilgisayar ile tabletlere kabin içi yasağı"

Fethiye'de bulunan bir otelin sahibinin görüşlerine de yer verilen haberde, otel sahibi turistlerin sadece kötü haberleri gördüğü için tatil planlarını değiştirdiğini belirtiyor. 

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay ise bu yıl reklamlara yarım milyon lira kaynak ayıracaklarını ve daha fazla festival düzenleyeceklerini aktardı. 

Haberin yazarı Emma Thomson Fethiye bölgesini cazip kılan yer ve etkinlikleri "Likya Yolu, tarihi Kayaköy, Pınara antik kenti, organik ürün pazarları, yamaç paraşütü, bisikletle dağ gezisi, su kayağı ve kış sporları" olarak sıraladı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.