Inaki Williams Kimdir

Tam adı Inaki Williams Arthuer olan, 15 Haziran 1994’de İspanya’nın Bilbao kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Inaki Williams Kimdir

Inaki Williams Biyografisi

Inaki Williams’ın Kulüp Kariyeri

Inaki Williams, futbol kariyerine ilk olarak Bilbao kentinin yerel takımlarından biri olan Natacion Pomlona takımında başladı. Kısa süre burada oynayıp kendisini geliştiren genç futbolcu, 2009 yılında Pomlana’nın alt yapısında geçiş yaptı. 2009-2012 yılları arasında oynadığı takımda ismini iyice duyurmaya başladı ve İspanya La Liga’nın önemli ve köklü ekiplerinden Athletic Bilbao’nun alt yapısına geçiş yaptı.

2012-2013 sezonunu genç takımlarda geçiren Inaki Williams, aynı sezon içerisinde pilot takım olan Basconia’ya transfer oldu. Bir sezon yer aldığı takımda 18 maça çıkıp 7 gol atma başarısı gösterdi. 2013-2014 sezonuna gelindiğinde ise Bilbao Athletic’e geçiş yaptı.

ınaki williams ınaki williams

Kısa süre burada forma şansı elde eden genç futbolcu, 2014-2015 sezonunda Athletic Bilbao’ya geri transfer oldu ve ilk sezonunda 25 maça çıkıp 3 gol atma sevincini yaşadı. Bu sezon içerisinde kariyerinde bir ilk yaşayarak, Avrupa Ligi karşılaşmasında sahne aldı. Inaki Williams, 2015-2016 sezonunda da Athletic Bilbao takımında yer almaya devam ederken, sezonun henüz başında 9 maçta görev aldı.

Inaki Williams’ın Milli Takım Kariyeri

Inaki Williams, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2015 yılında İspanya 21 Yaş Altı Genç Milli Takımı’nda giydi. Kariyerinin ilk tecrübesini 21 yaşındayken yaşadı ve burada futbol hayatı boyunca sadece 2 maçta sahne aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.