ILO İle Ay’a Operasyonlar Başlıyor

Moon Express ve International Lunar Observatory Association şirketleri, Ay hakkındadetaylı araştırmalar yapabilmek için International Lunar Observatory (ILO), ve Rover araç Ay’a göndermeye hazırlanıyor.
ILO İle Ay’a Operasyonlar Başlıyor

Moon Express ve International Lunar Observatory Association şirketlerinin hem ticari hem de bilimsel bir projesi olan ILO ile Ay’ın hakkında detaylı bilgilere ulaşılacak. 2016 yılında Ay'da incelemeler başlayacak. Evet işte projenin detayları.

Projenin Detayları

Ay’a gönderilecek araç, Ay’ın kuzey kutbundaki 5 kilometre yüksekliğindeki Malapert Dağı isimli kratere bir teleskop ile yerleştirilecek. 2 metrelik çanak anteniyle uzaya izleyecek olan alet Dünya’nın atmosferindeki parazitlerden etkilenmeyecek ve böylelikle Ay’ın yüzeyindeki astrofizik çalışmaları ve iletişimi gerçekleştirecek olan ilk özel şirket aracı olacak.

ILO Uzay Aracı

ılo uzay aracı

ILO Projesi, Araştırmacılar, eğitimciler kamu tarafından gerçekleştirilmiş internet tabanlı bir kontrol sistemine sahiptir. Vatandaş bilimi modelini yaygınlaştırmak için uluslar arası işbirlikleri ve halktan insanların da katılımıyla gerçekleştirilmiş bir sistem. Araç, Samanyolu Galaksisi, Ay’ın ufku, Dünya ve uzayın derinliklerine dair de bilgiler görüntüleyecek.

ILO ve Rover araçları Ay’ın yapısını inceleyerek burada su ve mineraller hakkında bilgi edinerek Ay’a yerleşme olasılıklarını konusunda bilgi edinecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.