İlker Yasin Kimdir

Sporseverlerin efsane spikeri ve sunucusu İlker Yasin, 7 Kasım 1951 tarihinde İstanbul’da doğdu.
İlker Yasin Kimdir

İlker Yasin Biyografisi

İlker Yasin, eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Spor ile ilgisi üst seviyede oldu ve ilk olarak 1976 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi oldu. TSYD’ye üye olduktan sonra Son Havadis Gazetesi'nde spor yazarlığı yaptı.

Bir süre burada çalıştığı tecrübe kazandıktan sonra devlet kanalı olan TRT’de spor servisi bölümünde çalışmaya başladı. Bir yıl boyunca TRT çalıştı ve sonrasında bu alanda Spor Spikeri olarak kariyerini devam ettirdi.

Alanında en üst seviyeye çıkan tecrübeli spiker İlker Yasin, hayatı boyunca birçok maçın anlatımında bulundu. Anlattığı maçlar arasında tarihte hiçbir zaman unutulmayacak maçlar yer aldı.

ilker yasin galatasaray

Elde ettiği tecrübeli spor hayatı sonucunda "Futbol Almanak" isimli kitabı hazırladı.

1989 yılında Galatasaray ile Monaco arasında oynanan maç içerisinde ‘’ Ağlamak istiyorum sayın seyirciler, Galatasaray yarı finalde ‘’ sözü ile hafızalara kazandı.

Özel televizyonlar çıktıktan sonra TRT’den ayrıldı ve birçok televizyonda spor spikerliği görevine devam etti. Günümüz itibarıyla Kanal D nin spor yönetmenliği görevindedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.