İlker Kaleli Kimdir

Kayıp Şehir isimli dizide canlandırdığı İrfan karakteriyle dikkatleri üzerine çeken İlker Kaleli, 5 Mart 1983’te İstanbul’da dünyaya geldi.
İlker Kaleli Kimdir

İlker Kaleli Biyografisi

Annesi ve babası küçük yaşta ayrıldığı için çocukluk dönemini zor geçiren İlker Kaleli, rol aldığı Kayıp Şehir isimli dizide rol almasıyla popülerliği arttı. Üniversiteyi bitirdikten sonra İngiltere’ye gitti. Londra’da 4 yıl boyuca oyunculuk üzerine eğitim aldı. Ardından Lonra’yı sevmesine rağmen Türkiye’ye Son isimli dizinin çekimleri içi döndü. 
Çekimlerine 2012’de başlanılan Son isimli dizide İlker Kaleli, Alper karakterini canlandırdı. Dizinin başrolünü ise Nehir Erdoğan, Yiğit Özşener, Erkan Can, Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan paylaştı. 2012’de Kayıp Şehir isimli diziyle yıldızı parlayan Kaleli, diziden sonra Türkiye’ye yerleşmeye karar verdi. Dizi Trabzon’dan İstanbul’a göçen bir ailenin sıkıntılarını anlatıyor. Dizi reytingleri az olduğu için erkenden final yaptı. 
2013’te ise Kayıp isimli dizide rol alan İlker Kaleli, bu kez Faik Şaşmaz karakteriyle hayranlarının karşısına çıktı. Dizide Kaleli’nin yanı sıra Mete Horozoğlu, Aslı Enver, Menderes Samancılar gibi başarılı oyuncular yer aldı. Dizi, çocuklarını kaybeden anne ve babanın çocuklarını bulmak için verdiği mücadeleyi alatıyor. Dizinin Dikkat Çeken yanı ise projenin Kanal D CEO’su İrfan Şahin tarafından ortaya çıkarılmış ve Elif Usman tarafından senaryolaştırılmasıdır. Beğenilerek takip edilen dizi 39 bölüm sonra final yapmıştır.
Yayınlanmaya 2014’te başlanan Poyraz Karayel isimli dizide Ahmet Poyraz Karayel isimli karakteri canlandıran İlker Kaleli, dizide iftiraya uğramış eski bir polisi canlandırmaktadır. Dizide başrolü Musa Uzunlar ve Burçin Terzioğlu ile paylaşmaktadır. Diziden rol arkadaşı Burçin Terzioğlu ile aşk yaşamakta olan İlker Kaleli son olarak ise Silsile isimli filmde rol almıştır. Filmde Kaleli’ye Nehir Erdoğan, Serkan Keskin ve Tardu Flordun eşlik etmiştir. 

 

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2014- Silsile
  • 2014- Poyraz Karayel
  • 2013- Kayıp
  • 2012- Kayıp Şehir
  • 2012- Son

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.