İlk Sahur Ne Zaman? Sahur ve İftar Vakitleri

Ramazan ne zaman başlıyor sorusu, oruç ibadetlerini tutan milyonlarca vatandaş tarafından sorulmaya başlandı. İslamiyetin farz kıldığı ibadetlerden biri olan ramazan ayı orucu yarın başlıyor. İşte İlk sahur ve iftar vakitleri;
İlk Sahur Ne Zaman? Sahur ve İftar Vakitleri

Üç aylarla birlikte mübarek günler ve geceler de başlamış oldu. Recep, Şaban ve Ramazan olarak bilinen üç aylar içerisinde 30 günlük farz orucu olan Ramazan ayının ne zaman olacağına dair sorular sorulmaya başlandı. Vatandaşlar Şaban ayının sonlarına yaklaşırken Ramazan'ın ilk gününün ne zaman olduğuna dair meraklarını dile getiriyorlar. Bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirilen Ramazan ayına kaç gün kaldı,ilk sahur ne zaman Ramazan ayı sonrasında bilinen Ramazan Bayramı ne zaman? İşte, aklınızdaki soruların hepsine cevap niteliğinde olan detaylar;

2020 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 25 Şubat’ta başladı. Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı ise  24 Nisan Cuma günü başlayacak. Dokuz Gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 3 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

2020 İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ

ilk oruç 24 Nisan'da tutulacak. Bu yıl İstanbul’da ilk sahur 04.10’da yapılacak, iftar ise 20.12’de açılacak.

İşte İstanbul için sahur ve iftar vakitleri;

istanbul iftar sahur vakitleri

Ramazan Ayı Neden Önemli?

İslamiyette önemli bir yeri olan, bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Ramazan ayını bu derece önemli kılan nedir? Müslümanlıkta oruç ayı olarak bilinen Ramazan ayı kutsal olarak kabul edilir.

Ramazan ayı, Dünya insanlarına bolluk ve bereketin ihsan edildiği, bir yıllık manevi kirlerimizden arınmamız için bizlere sunulan en güzel hediyedir. Ramazan ayını diğer aylardan bin kat daha önemli kılan; içerisinde bulunan “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi”dir.

Hicri takvime göre belirlendiği için, bu takvim içerisinde ayların mevsimlerin birbiriyle bağı yoktur. Yani her ay güneş takvimine göre her yıl değişiklik gösterir. Böylelikle aylar mevsimler arasında değişiklik olur. Bunun için belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bundan dolayı Ramazan ayı her yıl değişir. Evet, bu da ilahi adaletin işlendiğinin kanıtı olarak gösterilir. Düşünsenize her zaman Türkiye'de Ramazan ayı yaz ayına yahut kış ayına denk gelseydi. Bizim yaz mevsimini yaşadığımız zaman başka ülkelerde kış yaşanabiliyor. 

ramazan

2019 Yılının Mübarek Gün ve Geceleri

Üç Ayların Başlangıcı: 8 Mart 2019

Regâib Kandili: 7 Mart 2019

Mirâç Kandili: 2 Nisan 2019

Berât Kandili: 19 Mayıs 2019

Ramazan-ı Şerif Başlangıcı: 06 Mayıs 2019

Kadir Gecesi: 31 Mayıs 2019

Ramazan Bayramı: 04 - 05 - 06 Haziran 2019

Kurban Bayramı: 12-13-14 Ağustos 2019

Aşure Günü: 9 Eylül 2019

Mevlid Kandili: 8 Kasım 2019

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum