İlhan Cavcav Kimdir

İlhan Cavcav, 4 Ekim 1935 tarihinde Ankara Hamamönü'nde doğdu. Babası Haşim Bey, annesi ise Lutfiye Hanım’dır. Dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun amcasıdır.
İlhan Cavcav Kimdir

İlhan Cavcav’ın Hayatı

İlhan Cavcav’ın çocukluğu Mamak'ın Boğaziçi Mahallesi'nde geçti. İlkokulu Ankara 10. Yıl İlkokulu'nda okurken ortaokulu da ise Ankara Atatürk Lisesi'nde okudu. 15 yaşında geldiğinde ortaokul bitirip eğitim hayatına noktayı koydu ve ilk olarak aile şirketinin veznesinde, daha sonrasında ise şirket muhasebesinde çalışmaya başladı.

İlhan Cavcav’ın Futbol Kariyeri

ilhan cavcav gençlerbirliği başkanı

1975 yılında eskiden yaşadığı kentin takımı olan Hacettepe'nin başkanı oldu. Hacettepe'nin düşüşünü engelleyemeyince görevinden istifa etti. Emektar başkan İlhan Cavcav bu kez 1977 yılında Yahya Demirel, Gençlerbirliği başkanıyken, kulübün yönetim kuruluna girerek 1978 yılında Gençlerbirliği'ne başkan oldu.

Başkan olduktan sonra takımı 3.lig'den Spor Toto Süper Lig'e taşıdı. İlhan Cavcav'ın çok ucuza aldığı genç ve yetenekli futbolcuları diğer kulüplere büyük rakamlarla satma politikası kulübün bütçesini oluşturdu, kasasını doldurdu ve Gençlerbirliği'ni hiç kimseye borcu olmayan bir kulüp haline getirdi.

25 yıldan fazla süre başkanlık görevini sürdüren Cavcav, bir dönem Kulüpler Birliği Başkanlığı'na da yürüttü.

2017 yılında ise vefat etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.