Dünyada Uygulanan 15 İnanılmaz Ölüm Sonrası Mezar Tekniği!

İnsanlık tarihinde birçok ölü gömülme şekli veya farklı mezar anlayışları bulunmaktadır. Biz de bu içeriğimizde dünyada uygulanan ilginç mezar yöntemlerini derledik.
Dünyada Uygulanan 15 İnanılmaz Ölüm Sonrası Mezar Tekniği!

Dünyada Var Olan 15 Mezar Yöntemi

Yüzyıllar boyunca insanlar öldükten sonra gömüldükleri mezarlar sevdikleri tarafından büyük ilgi görmüştür. Onların inançlarına göre ölenleri onurlandırmak için seçtikleri yol budur. Bazı mezarlar basit ve sakin bir görüntüye sahipken ve böyle olması gerektiğine inanılıyorken, bazıları ise lüks ve gösterişli mezarlardır. Bu oran ölen kişiye gösterilen saygı ve sevginin göstergesi olarak kabul edilmektedir. Durum ne olursa olsun, insan mezarlıkları uzun ve eşsiz bir geçmişe sahiptir. O halde gerçekte uygulanan 25 inanılmaz ölü gömme uygulamasına göz atalım.

gomulme-yontemi.gif


15. Mumyalama

Çoğu insan mumya adı verilen beyaz keten sargılı bedenlere aşinadır. Ölüler için yapılan bu uygulama, ölümden sonra bedeni korumak için yapılmış olan karmaşık bir yöntemdir. Eski Mısır usulü mezar yöntemlerindendir. Bu tuhaf yöntemin bir bedene uygulanması 70 gün kadar sürüyormuş. Bu maddeye zaten hepimiz aşinaydık...

mumyalama.jpg


14. Alkali Hidroliz 

Modern ve ekolojik açıdan dost bir süreç olan bu bertaraf işlemi, cesetin Resomatör’e yüklendikten sonra vücudu beyaz renkli bir toza çevirme işlemidir. Korkunç değil mi? Bu tozlar su ve yağ kullanılarak dönüştürülüp  320 ° F'ye kadar ısıtılır. Ardından yüksek bir basınç uygulanır. Bu uygulama çevre dostu gruplar tarafından oldukça rağbet görüyor. Çünkü bu işlem daha az enerji kullanır ve  doğaya daha az karbondioksit salar. 

alkali-hidroliz .jpg


13. Promession

İtalyancada “vaat” kelimesinden türetilen Promession başka bir çevre dostu yöntem olarak uygulanmaktadır. Bu yöntem İsveçli biyolog Susanne Wigh- Masak tarafından icat edilmiştir. Proses sistemi işlem sırasına göre, gövdenin donma ve kurumasını kolaylaştırır, vücudu toz haline getirir, tozu vakumla kurutur. Ardından kalan kısım da toprağa dökülür. Yani topraktan gelip toz şeklinde toprağa geri dönersiniz. Bu yenilikçi yöntem İsveç Kralı tarafından ödüllendirilmiştir. Dünya çapında 60’tan fazla ülkenin ilgisini de çekmeyi başarmıştır. 

promession.jpg


12. Neandertallerin Mağara Mezarları

Irak'taki Shanidar Mağarası'nda on yetişkin Neanderthal iskeleti keşfedilmiştir. Keşfedilen ilk dört iskeletin ikisi, defin ritüellerinin kanıtlarını gösteriyordu. 2. iskeletin üstünde bir taş yığını vardı. ayrıca büyük bir ateşin de kalıntıları mevcuttu.  4. iskelet fetal pozisyonda bulundu ve gömüldüğü yerde polen taneleri vardı. Biraz karmaşık bir yöntem olarak görünse de bildiğin cesedi yakmışlar yani :) 

neandertallerin-magara-mezarlari.jpg


11. İnsan DNA Ağaçları

DNA'nızı taşıyan bir elma ağacına sahip olmak ister misiniz? Shiho Fukuhara, Georg Tremmel'ın kurduğu Biopresence, bir ağacın DNA'sına insan DNA'sını işleyerek  “Yaşayan Anıt” veya “Transgenik Mezar Taşları” oluşturmak için kurulmuştur.  Yani siz öldükten sonra DNA'larınız bir ağaçta yaşamaya devam edecek. 

insan-dna-agaclari.jpg


10. Havai Fişek Cenazesi

Ölmüş birinin küllerini yaymak için birçok yaratıcı yol vardır. Bir de bu yönteme bakalım. Bu yöntem sadece külleri geniş geniş yaymakla kalmıyor, bunu etkileyici bir görüntü ile bir araya getiriyor. Bu uygulamada ölülerin külleri havaya fırlatılan havai fişek tüplerinin içine yerleştiriliyor. Hızlı rüzgarların taşıyacağı merhametin külleri serbest bırakılırken bunu parlak bir ışık töreni karşılıyor. Edebi bir özetleme oldu :)

havai-fisek-cenazesi.jpg


9. Ölü Yakma Sanatı

Çoğu aile sevdiklerinin küllerini oturma odalarında ya da başka bir yerde gururla sergilemek ister. Biz de çok da yoktur, ama yurtdışında bu işin hastası olan milyonlarca insan var. Eğer size de mantıklı geliyorsa, Allah'tan da korkmuyorsanız alın size yöntem. Külleri boyayla karıştırıp sanat haline getirin? Gerçekten de bazı insanlar sevdiklerine saygı göstermek adına bu yönteme başvuruyorlar.

olu-yakma-sanati.jpg


8. Resif Gömü

Denizi sevenler için mercan kayalığına gömülmek ilginç bir gömülme seçeneği olabilir. Suya batmış gerçek kalıntıları değil; daha ziyade, resifin ilginç özelliklerini oluşturmak için çimento ile karıştırılmış küllerden olan küllerden bahsediyoruz. İnsanoğlu ne garip öyle değil mi? 

resif-gomu.jpg


7. Viking Gemi Mezarları

Eilean Mhòir Limanı, ana kara Britanya'sında keşfedilen tek Viking mezarlığıdır. Höyük, 2006 yılında keşfedildi ve 2011 yılında kazılmaya başlandı. Tekne şeklinde mezarlar yani. Tekne ölüler için bir tabut, bazen de mezar malı olarak kabul edilmiştir. Yani atıyla birlikte gömülen bir Hun Türk'ünü düşünün. Tamamen yaşam biçimiyle özdeşleşen bir son. Son ama onların inancına göre sonun bir başlangıcı bu.

viking-gemi-mezarlari.jpg


6. Bulgaristan’da Eski Bir Kasaba Mezarı

Son zamanlarda yapılan bir arkeolojik kazı bilinen bir gerçeği yeniden ortaya çıkardı. Bulgaristan'da bir kasabanın sakinleri eşyalarıyla birlikte gömülmüştü. Türklere çok yabancı bir yöntem değil bu. Atalarımız da binlerce yıl önce bu şekilde gömülmekteydi.

bulgaristan’da-eski-bir-kasaba-mezari.jpg


5. Asılı Tabutlar

Çin, Endonezya ve Filipinler gibi farklı yerlerde bulunan bu asılı tabutlar (aynı zamanda Xuanguan olarak da bilinir), azınlık gruplarının eski bir cenaze geleneğinin bir parçasıdır. Tabutlar geleneğin bir parçası olarak uçurumun kenarına tutturulur. 

asili-tabutlar.jpg


4. Uzay Mezar

İnsanların çok uzaklara gitme isteği bilinmektedir. Bu yüzden bazı insanların uzaya gömülmek istemeleri hiç de şaşırtıcı değil. Uzay gömüsü, ölen kişinin küllerinin bir kısmının küçük bir kapsüle konularak uzaya fırlatılması sonucu gerçekleşir. 

uzay-mezar.jpg


3. Anıt Elmaslar

Bu anıt elmaslar ölen kişinin saçları ve yakılmış kalıntılarından oluşmaktadır. Böylece seven kişi sevdiğini hiç bir zaman yanından ayırmamış oluyor. 

anit-elmaslar.jpg


2. Sessizlik Kuleleri

Zerdüşt geleneğinde cesetler, dakhma veya “Cheel Gar” olarak bilinen yuvarlak  bir yapıya yerleştirilir. Yapının çatısında üç halka bulunurdu. Birinci halkada erkekler, bir dış halkada kadınlar, en içteki halkadaysa çocuklar yer alırdı.

sessizlik-kuleleri.jpg


1. Kendini Yakarak Mumyalattır

Sokushinbutsu, bazı rahiplerinin ölümlerine sebep olmasına rağmen yüksek ısıya maruz kalarak mumyalanma sistemidir. Bir çeşit intihar yani. Bu uygulamayı bazı Budist rahipler yapmaktadır. Japonya'nın bazı bölgelerinde uygulanmakta... Bugüne kadar bu tür bir olayın sadece 24'ü keşfedilebilmiştir. Oldukça ilginç ve korkunç değil mi?

kendinden-mumya.jpg


Önerilen İçerik; Bunları Yapmadan Önce Ölürseniz Bir Gözünüz Açık Gidebilirsiniz :)

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum