İlayda Akdoğan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez En İyi Arkadaşım isimli dizi ile kamera karşısına geçen İlayda Akdoğan, İstanbul'da dünyaya geldi.
İlayda Akdoğan Kimdir

İlayda Akdoğan Biyografisi

Oyunculuğa küçük yaşlarda başlayan İlayda Akdoğan, kamera karşısına ilk kez En İyi Arkadaşım isimli dizi ile geçti. Ardından birkaç dizi ve filmde rol alan İlayda Akdoğan, lise son sınıf öğrencisidir. Mustang isimli filmde sergilediği başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekmiştir. 

 

2004'te yayınlanmaya başlayan yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı En İyi Arkadaşım isimli dizide Seda karakterini canlandırdı. Dizi, gözüne kestirdiği eski bir evi rezidans yapmak için yıkmak isteyen bir müteahhitle baş etmeye çalışan bir ailenin yaşadıklarını ve ailenin koruyu cini Cino'nun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tolga Savacı, Görken Yeltan, Hamdi Alkan ve Yılsu Sarper yer aldı. 2007'de Bez Bebek isimli dizide Gülay karakterini canlandırdı. Dizi, doğum gününde insan olmayı dileyen oyuncak bebek Nana'nın dünyada yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrolleirnde ise Evrim Akın, Tan Sağtürk ve Oya Aydoğan yer aldı. 

 

mustang2.jpg

 

Genç oyuncu 2015'te ise Mustang isimli filmde yer Sonay karakterini canlandırdı. Film, babaanneleri ile birlikte yaşayan 5 yetim kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Güneş Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuba Sunguroğlu, İlayda akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan yer aldı.  

Oyun Bozan adlı televizyon dizisinde "Eylül" karakterini canlandırdı.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2004-En İyi Arkadaşım
  • 2005- Afacanlar Kampı
  • 2007-Bez Bebek
  • 2015-Mustang
  • 2016- Oyun Bozan 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.