Koronavirüs Hangi İlde Kaç Vaka Var?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında illere göre vaka sayısını açıkladı. Türkiye'de kaç vaka var? Hangi iller risk altında? İllere göre corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç? Türkiye Koronavirüs Haritası...
Koronavirüs Hangi İlde Kaç Vaka Var?

Koronavirüs, ilk olarak 2019 yılının son çeyreğinde Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılan pandemik bir olay olarak tanımlanmıştı. Kısa süre içerisinde Çin'den diğer ülkelere yayılan COVID-19 virüsü, son olarak Türkiye'yede girmişti. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tüm önlemlere rağmen 11 Mart 2020 tarihinde yurt dışı merkezli bir vatandaşımızda koronavirüs tespit edilmişti. Aradan geçen kısa bir sürenin ardından vaka sayıları giderek artış gösterirken vatandaşlar "Türkiye'de kaç vaka var? Hangi illerde? İllere göre corona virüs vaka sayısı kaç?" gibi soruların yanıtını aramaya başladı. 

İl İl coronavirüs vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında tüm Türkiye'nin merakla beklediği açıklamayı yaptı. Bakan Koca açıklamalarında corona vürüsü enfeksiyonuna yakalanan vatandaşlarımızın ille göre dağılımını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda corona virüsü salgının Türkiye'nin 81 ilinde görüldüğünü söyleyebilir. Bu son derece endişe verici olsa da alacağınız önlemler koronavirüsten daha güçlü değil! 


Türkiye'de Corona Virüsü Vakası Kaç Oldu? İl İl Koronavirüs Vaka ve Ölüm Sayısı

Tüm dünyanın korku ve endişeye neden olan Covid-19, her geçen gün yeni vaka sayısı ve ölüm haberleriyle artış göstermeye devam ediyor. İlk etapta Çin'in Vuhan kendini vuran salgın, ilerleyen süre zarfından İtalya, İran, İspanya, ABD, Almanya, Fransa, Güney Kore, İsviçre, İngiltere ve daha birçok dünya ülkesini tehlike altına aldı. Son olarak ülkemizde görülen koronavirüs vakası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalar doğrultusunda yeni vaka sayısı ve ölüm haberleriyle bizleri bir kez daha üzdü. Koronavirüs son durum ve gelişmeleriyle dünya gündeminde ki yerini korumaya devam ederken T.C Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez koronavirüs Türkiye haritasını açıkladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda virüsün en yoğun olduğu illeri ve koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın il dağılımlarını sırasıyla söyledi. Yapılan açıklamalarda virüsün en yoğun olarak İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Konya, Isparta, Sakarya, Adana, Bursa ve Samsun'da görüldüğü biliniyor. İşte il il Türkiye koronavirüs haritası...

  • İstanbul: 12,2k
  • İzmir: 1,1k
  • Ankara: 860
  • Konya: 601
  • Kocaeli: 600
  • Diğer İller: 5,5k

Koronavirüs enfeksiyonuna bağlı olarak en çok ölümlerin yaşandığı il 10 il açıklandı. Ölüm oranlarının en yüksek olduğu il İstanbul olurken listenin devamında İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli yer aldı. 


İllere Göre Koronavirüs Ölü Sayısı

İl İl coronavirüs vaka sayısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs (COVID-19), ortaya çıkışının 3 ayında Türkiye'de de kendini göstermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 11 Mart günü yaptığı açıklamalarda hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığını açıklamıştı. Tarihler 10 Nisan 2020'yi gösterdiğinde Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 47.029'a yükselirken hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 1006 oldu. Salgının en yoğun olduğu iller arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Konya yer alırken vakaların %60'ı İstanbul'da görülüyor. Vaka sayısının en yüksek olduğu İstanbul'da ölüm oranı da diğer illere göre oldukça yüksek oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda toplam 39 ilde can kaybı olduğunu dile getirmişti. Koca yaptığı açıklamalarda " İşte Vaka sayımızı gösteren tablo. Sayılarımız artıyor ancak vakalarımız içinde ki ölüm oranı %1.58 oranında. Bu anlamda bir çok ülkeden aşağıda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada hedefimiz hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını en aza indirmek. Bugüne kadar illerdeki dağılımı göstermemiştik. Artık bütün illerimizde koronavirüsünün olduğunu biliyoruz. Vakaların en çoğu İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8.852'yle %60'lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka Kocaeli, 584 vaka Konya. Toplamda 39 ilimizde can kaybı bulunuyor. 42 ilimizde hayatını haybeden herhangi bir vatandaşımız bulunmuyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu İzmir ve İzmir'de. 60 yaş üstü virüse yakalanan hastalarımızın %75'i yoğun bakımda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın %69'u tansiyon hastası. Yoğun bakımdaki hastalarımızın %63.3'ü aynı şekilde tansiyon hastası. Biz bu dönemde kronik hastalığı olan ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın yüksek risk altında olduğunu görüyoruz. O nedenle bu grupta yer alan vatandaşlarımızın kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve kendilerini izole etmeleri için bu açıklamalarda bulunuyorum. Sağlık çalışanlarımıza ve Bilim Kurulu'muza güvenelim. Can kayıplarını önlemenin yolu tedbir."


Türkiye Hangi Önlemleri Aldı?

İl İl coronavirüs vaka sayısı

Türkiye'de koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında ilk olarak 16 Mart 2020 tarihinde ortaokul ve liseler tatil edilmişti. Okulların en erken 30 Nisan'a kadar kapatılması kararı alınmıştı. Hemen ardından öğrencilerin uzaktan eğitim programı kapsamında eğitim alması uygun görülmüştü. 

İçişleri Bakanlığı'nın 16 Mart Pazartesi günü saat 10:00 itibariyle 81 ilde geçerli yeni yasağı kapsamında tüm illerdeki pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin geçici olarak faaliyetlerini durdurmuştu. Daha sonra bu yasağa restoran ve kafeler dahil edilmişti.

Virüsün yayılmasını engellemek için zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmaması gerektiği ve evde kal çağrısı yapıldı. Tüm bunların beraberinde risk grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı.

Yurtdışından gelen öğrencilerin 14 gün kendini izole etmesi istendi. Tüm bu durumların yanında öğrencilerin geldiği ülkelerde virüsün yaygın olarak görünmesinden dolayı tüm yurtdışından gelen öğrenciler yurtlarda karantinaya alındı.

Koronavirüs tehlikesi ortadan kalkıncaya dek cami ve mescitlerde cemaatle namazlara ara verildi. 

Corona virüsü enfeksiyonuna karşı alınması gereken önlemler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda;

  • Şehirler arası seyahatlerin valilik iznine bağlandığı, 
  • Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personeller esnek çalışma sistemine geçileceği 
  • Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzenin uygulanacağı,
  • Piknik alanları, ören yerleri, ormanlar gibi alanların hafta sonları kapalı olacağı ve hafta içi kimsenin toplu olarak bir araya gelmeyeceği,
  • Askerlerimizin 14 gün karantina kuralına uygun olarak celp ve terhis edileceği, 
  • Yurt dışı uçuşlarının tamamen sonra erdiği, 
  • Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulunun oluşturularak tedbirlerin takibinin yapılacağı açıklanmıştı.

Dünyada Son Durum Ne?

İl İl coronavirüs vaka sayısı

Koronavirüs ilk olarak Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve SARS-CoV virüsüne olan benzerliğiyle bilinen corona virüs bir diğer adıyla Covid-2019, aradan geçen birkaç ayın sonunda tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İlk olarak Çin'in Wuhan kendini vuran salgın, ilerleyen süre zarfından İtalya başta olmak üzere İran, İspanya, ABD, Almanya, Fransa, Güney Kore, İsviçre, İngiltere ve beraberinde 200'den fazla ülkeyi etkisi altına aldı. Tarihler 2 Nisan 2020'yi gösterdiğinde tüm dünyada toplam koronavirüs sayısı 1 milyona dayanırken toplam ölüm sayısı 50.000'i geçti. Ölümlerin en fazla yaşandığı ülke İtalya, İspanya ve Amerika olarak açıklandı. İşte tüm dünyada koronavirüs vaka ve ölü sayısı hakkında güncel bilgi..

İtalya: Dünyada Koronavirüs'ten en fazla etkilenen ülkeler arasında başı çekmekte olan İtalya, her geçen gün artık gösteren yeni vaka sayısı ve ölüm haberleriyle endişeleri 2 katına çıkarttı. İtalya koronavirüs son dakika haberlerine göre toplam vaka sayısı 128.948, ölü sayısı 15.887'ye yükseldi.

Amerika: Koronavirüsün enfeksiyonun yeni merkez üstü olan Amerika, her geçen gün artış gösteren vaka sayısıyla kısa süre içerisinde enfeksiyonun nasıl yayıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. ABD koronavirüs son dakika haberine göre toplam vaka sayısının 333.017, toplam ölü sayısının 9.528 olduğu açıklandı. 

İspanya: İtalya'nın ardından dünyada koronavirüs sebebiyle en çok can kaybının yaşandığı İspanya koronavirüs son dakika toplam vaka sayısı 130.854, toplam ölü sayısı 12.518 olarak açıklandı. 

Çin: Dünyanın 2019 yılının son çeyreğinde tanıştığı bu virüsün sıfır noktası olan Çin, aradan geçen 3 ayın ardından vaka sayılarında azalma olduğunu dile getirdi. Çin koronavirüs son dakika haberlerine göre toplam vaka sayısının 81.669, toplam ölü sayısının 3.329 olduğu biliniyor. 

İran: Covid-19 salgınında en fazla can kaybının görüldüğü ülkeler arasında yer alan İran, her geçen gün yeni can kayıplarıyla vatandaşlarda korku ve paniğe sebep oluyor. İran koronavirüs son dakika haberlerine göre toplam vaka sayısı 58.226, toplam ölü sayısı 3.603 olarak açıklandı.

Önerilen İçerik: Koronavirüse Karşı Güvende Kalmanın Yolları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum