İkinci El Online Alışveriş Sitesi: Dolap Uygulaması Nedir?

Türkiye'nin en popüler online ikinci el alışveriş platformu Dolap.com, toplamda milyonlarca ürün çeşidiyle 2.el ucuz alışveriş imkanı sunuyor.
İkinci El Online Alışveriş Sitesi: Dolap Uygulaması Nedir?

Kullanmadığınız eşyaları satmak mı istiyorsunuz? ya da hesaplı fiyata alışverişin keyfini mi çıkartmak istiyorsunuz? Sende Dolap uygulamasına katılarak kullanmadığını sat, istediğini en ucuza al. 

Trendyol Dolap Nedir?

Moda endüstrisi ikinci el kıyafetlerle yeniden şekilleniyor! Türkiye'nin en popüler online ikinci el giyim ve eşya uygulaması Trendyol Dolap, yüzbinlerce kullanıcısına sunduğu milyonlarca farklı ürün çeşidiyle en iyi ve en kaliteli ürünleri hesaplı fiyata satın alma imkanı sunuyor. Alıcı ve satıcı arasında bir köprü kuran uygulama, profesyonel olarak kullanmadığınız eşyaları satmanıza ve satın almak istediğiniz ürünlere en uygun fiyatla sahip olma fırsatı sunuyor. 

Dolap.com, 2016 yılında kullanıma sunulan ve müşterilerine ikinci el kıyafet, eşya ve çeşitli ürün satışlarına izin veren online alışveriş uygulamasıdır. Alıcı ile satıcı arasında aracı olarak görev yapan dolap uygulaması, 2018 yılında DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.'nin bir parçası olarak Trendyol bünyesine katılmıştır. "Giymediklerini Dolap'ta Sat, Dolabını Para Harcamadan Trendyol'da Yenile!" sloganıyla son zamanların en çok tercih edilen uygulamaları arasında yer alan Trendyol Dolap, 7 gün 24 saat online alım ve satım işlemine izin vermektedir. 

Trendyol Kampanyalı Ürünler ve Fiyatları

Trendyol Dolap Üyelik Nasıl Yapılır?

Trendyol Dolap Nedir?

Sat, Keşfet, Yenilen! Toplamda 4 ana kategorisiyle kadın, erkek, bebek ve çocuk, ev ve yaşam ürünlerini içerisinde barındıran Trendyol Dolap uygulaması, birbirinden farklı ürün yelpazesiyle kullanıcıların aradığı ürünü en hesaplı fiyata satın almasına veya kullanmadığı ürünleri satmasına olanak sağlamaktadır. Dolap.com'un tüm bu ayrıcalıklarından faydalanmak için üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

1. Dolap.com internet adresine giriş yapın.

Dolap üyelik işlemlerinizi başlatmak için dolap.com resmi web adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Dilerseniz üyelik işlemlerinizi Apple Store ya da Google Play mağazalarından Dolap uygulamasını indirerek başlatabilirsiniz. 

2. Üye Ol butonuna tıklayın.

Dolap.com resmi web adresinin sağ üst kısmında yer alan "Giriş | Üye Ol" butonuna tıklayarak üyelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Biz dolap.com resmi web adresi üzerinden nasıl üye olacağınızı anlattık.

3. Dolap'a üye olun.

Dolap.com üyelik işlemlerinizi e-posta adresiniz, Trendyol üyelik hesabınız veya Facebook hesabınızla gerçekleştirebilirsiniz. Facebook hesabınız üzerinden dolap uygulamasına giriş yapmak için "Facebook ile Üye ol" butonuna tıklayarak hesap bilgilerinizi girmeniz istenecektir. İşlemlerinize e-posta ile devam etmek için "Kullanıcı Adı, E-posta, Şifre, Davet Kodu (Zorunlu değil)" kısımlarını doldurarak "Üyelik Koşullarını ve Kişisel Verilerin Korunmasını kabul ediyorum." kutucuğunu işaretleyin. Tüm bu işlemlerin ardından "Üye ol" butonuna tıklayarak Dolap.com'un büyülü dünyasını keşfetmeye başlayın!

Dolap Uygulaması Güvenli mi?

Trendyol Dolap Nedir?

Türkiye'nin en popüler online ikinci el alışveriş sitesi Dolap.com, 300'den fazla  yerli ve yabancı markaya ait ikinci el giyim, çanta, ayakkabı, aksesuar, kozmetik, ev ve yaşam ürünlerin yer aldığı geniş bir ürün yelpazesine sahip. Kısa süre içerisinde yüzbinlerce kullanıcıya ulaşan site, internet üzerinden güvenilir bir şekilde ikinci el ürün alım ve satımı yapmak isteyenleri uğrak noktası olarak biliniyor. 

2018 yılından bu yanan DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. şirketi bünyesinde hizmet vermekte olan dolap.com sitesi, Türkiye'nin en popüler online alışveriş platformu Trendyol.com çatısı altında kullanıcılarına hizmet vermektedir. Site, hem ikinci el ürün satın almak isteyenleri hem de ikinci el ürün satmak isteyen kullanıcıların tüm haklarını koruyarak internet üzerinden güvenli bir alışveriş imkanı sunuyor. 

Trendyol Dolap Nasıl Kullanılır?

Trendyol Dolap Nedir?

Kolay arayüz tasarımı sayesinde ürün, üye veya etiket aramalarını basitçe yapabileceğiniz dolap uygulaması üzerinden ürün satın alabilir, kullanmadığınız ürünleri kolayca satabilirsiniz. Dolap üzerinden iki farklı işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan ilki beğendiğiniz bir satıcının ürününe teklif vererek satın almak, diğer ise satmak istediğiniz ürünü dolap hesabınızda paylaşarak size gelen teklifleri değerlendirmek. 

Dolap üzerinden ürün satın almak için:

  • "Arama" bölümünden istediğiniz ürün adını, mağaza ismini veya etiketini ekleyin.
  • Satın almak istediğiniz ürün için "marka, fiyat, renk, durum" filtrelemesi yapın ve ürüne tıklayın.
  • Dolap satıcısının ürün için sunduğu fiyatı onaylıyorsanız doğrudan "Satın Al" butonuna tıklayarak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz satıcıya "Teklif Ver" butonuna tıklayarak ürün için pazarlık yapabilirsiniz. 

Not: Dolap üzerinden ürün satın almak için uygulamayı Google Play veya App Store üzerinden indirmeniz gerekmektedir. 

Dolap üzerinden ürün satmak için:

  • "Hesabım" bölümünden "Dolabım" butonuna tıklayarak üyelik profilinize giriş yapın.
  • Ana sayfa üzerinde yer alan "Satmaya Başla" butonuna tıklayarak "ürün görseli, kategori, renk, marka, kullanım durumu, ürün başlığı, açıklama & etiket, fiyat" ekleyin.
  • Ürün paylaşımını yapmanızın ardından Dolap.com yetkilileri tarafından onaylanması durumunda yeni teklifler alabilir, ürününüzü dolap hesabı üzerinden satabilirsiniz. 

Not: Dolap üzerinden ürün satmak için uygulamayı Google Play veya App Store üzerinden indirmeniz gerekmektedir. 

Dolap.com Ödeme Seçenekleri Neler?

Trendyol Dolap Nedir?

Kullanıcılarına ikinci el alışveriş konusunda geniş bir yelpaze sunan dolap.com ile birbirinden güvenilir ödeme seçeneklerini kullanarak 7/24 online alışverişin yapabilirsiniz. Birçok kullanıcı dolap üzerinden satın aldığı ürünleri kapıda ödeyip ödeyemeyeceği konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Dolap üzerinden satın alacağınız ürün veya ürünler için kapıda ödeme seçeneği bulunmamaktadır. Dolap.com ödeme seçenekleri arasında:

  • Banka Kartı
  • Kredi Kartı
  • Dolap Bakiyesi

Yukarıda belirtilen ödeme yöntemlerini kullanarak 7 gün 24 saat dolap üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Dilerseniz dolap kazançlarınızı yeni bir ürün satın almak için kullanabilir, alışverişlerinizden tasarruf edebilirsiniz. 

Dolap.com Hangi Kargo Firmalarıyla Çalışıyor?

Trendyol Dolap Nedir?

Türkiye'nin her noktasına ürün gönderimi yapabileceğiniz dolap.com, kullanıcılarına sunduğu birbirinden farklı kargo seçenekleriyle hesaplı fiyata ikinci el ürün satın alma veya satma imkanı sunuyor. Kargo ödemeleri satıcının isteğine bağlı olarak alıcı ödemeli veya satıcı ödemeli olarak değişiklik gösterebiliyor. Trendyol Dolap uygulamasında geçerli anlaşmalı kargo firmaları arasında: 

  • Yurtiçi Kargo
  • Sürat Kargo
  • PTT Kargo
  • MNG Kargo

Dolap üzerinden alınan ürünün kargo bedeli alıcı ödemeli olması durumunda alıcı, satıcı ödemeli olması durumunda satıcı tarafından ödenmektedir. Ürün bedeli ne olursa olsun Trendyol Dolap üzerinden gönderilen tüm kargolar yalnızca 8,99 TL'dir!

Dolap Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.)

Trendyol Dolap Nedir?

Türkiye'nin en popüler ikinci el alışveriş platformu Dolap.com hakkında alıcı ve satıcıların en çok merak ettiği soruları yanıtladık. İşte Trendyol Dolap kullanıcıları tarafından sıkça sorulan sorular...

❓ Dolap komisyon oranları ne kadar?

Dolap üzerinden satılan ürünlerin komisyonları satıcıdan kesilmektedir. Komisyon oranları ürünün fiyatına ve türüne bakılmaksızın %10 olarak belirlenmiştir. Yani dolap üzerinden 50 TL'lik bir ürün sattığınızda 5 TL komisyon kesintisi ile beraberinde 45 TL kazanç elde etmiş olursunuz.

❓ Satıcı ürünü göndermezse ne yapmalıyım?

Dolap üzerinden satın alacağınız bir ürünün ödemesinin yapılmasının ardından maksimum 4 iş günü içerisinde kargoya teslim edilmesi gerekmektedir. Eğer ki dolap satıcısı belirtilen süre zarfında ürününüzü kargoya vermezse, paranız kesintisiz olarak ortalama 4 iş günü içerisinde ödeme yaptığınız banka kartına iade edilmektedir.

❓ Siparişi belirtilen sürede göndermezsem ne olur?

Dolap üzerinden sattığınız ürün veya ürünleri, maksimum 4 iş günü içerisinde kargoya teslim etmeniz gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde kargoya verilmeyen siparişleriniz "geciken kargo" durumuna geçecektir. Bu durumda alıcıda iptal hakkı doğmaktadır. 

❓ Sipariş süreci nasıl işler?

  • Satıcı ürünü kargoya verip, alıcı ürünü teslim alana kadar yapılan ödeme güvenli bir havuz hesabında bekletilir.
  • Alıcı ürünü teslim aldıktan ve siparişi onayladıktan sonra ödeme satıcının Dolap Bakiyesine aktarılır.

❓ Dolap iade işlemi nasıl yapılır?

Dolap üzerinden satın alınan ürünlerin iadesi yapılmamaktadır. Bunun yerine ürünü en düşük komisyon oranıyla yeniden satışa çıkartabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, ürün fotoğraflarda belirtildiği gibi değilse veya bahsedilmeyen bir hasar, defo ya da replika olması durumunda "Sipariş Detay" sayfası üzerinden "İade Talep Et" butonuna tıklayarak iade sürecini başlatabilirsiniz. Satıcı iade talebinizi 3 iş günü içerisinde kabul etmezse, Dolap Destek ekibiyle iletişime geçerek yaşadığınız problemi belirtmeniz durumunda inceleme sonucu iade talebinizi gerçekleştirebilirsiniz.

❓ Dolap uygulamasında neler satılıyor?

İlk etapta kullanıcılarına ikinci el kıyafet satış hizmeti vermekte olan dolap.com, şimdilerde milyonlarca ürün çeşidiyle satıcı ve alıcıların ikinci el telefon, ikinci el laptop, ikinci el eşya, ikinci el kitap, ikinci el bisiklet, ikinci el bilgisayar, ikinci el buzdolabı, ikinci el klima, ikinci el televizyon, ikinci el mobilya alanında uğrak noktaları arasında yer alıyor.

❓ Dolap ürünümün fiyatını neye göre belirlemeliyim?

Dolap üzerinden satışa koyacağınız ürünün minimum fiyatı 10 TL, maksimum fiyatı 100.000 TL olmalıdır. Ürün fiyatını belirlerken, satışa çıkartılan eşya veya kıyafetin ikinci el olduğunu göz önünde bulundurarak makul bir fiyatla satışa koymanız hem müşteri açısından alım gücünü kolaylaştıracak hem de Dolap hesabınızın hareketlenmesine yardımcı olacaktır.


Uygulama hakkında tüm Dolap Şikayet, Dolap Öneri ve Dolap Soru taleplerinizi sayfamızın alt kısmında yer alan "Yorum" bölümünden paylaşabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum