İhsan Özkes Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Olan İhsan Özkes, 1957 yılında Çorum'da doğdu.
İhsan Özkes Kimdir

İhsan Özkes Biyografisi

İhsan Özkes'in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara imam hatip lisesinden mezun olan özkes, bir süre Çorum alaca ilçe merkezinde görevini yaptı. 1981'de İstanbul Yüksek İslam Enstitisü'nden Tesfir Hadis bölümünden birincilikle mezun oldu. Bu yüksek öğrenim sırasında beyoğlunda Kur'an kursu öğreticiliği yaptı. 

Sİnop-Gerze müftülüğünü yapaken, askerlik görevi için ayrılmak zorunda kaldı. Balıkesir'de askeri eğitim gördü, Elazığ'da yedek subaylık yaparak vatani görevini tamamladı. Yozgat-Sorgun müftülüğü yaptıktan sonra, ilmi çalışmalar yapması için, Diyanet İşleri Başkanlığın iki yıl Mısır'a göndermiştir. 

1978'de Bolu-Alçakoca müftülüğü yaptı. Marmara üniversitesi ilahiyat fakültesinde Hadis ana bilim dalı'nda mastır yaptı. İstanbul merkez vaizliği yaptığı sırada Üsküdar'a müftü olarak atandı.

ihsan.jpg

 

İhsan Özkes'in Siyasi Hayatı

11.01.1999 tarihinde kendi isteğiyle müftülük görevinden ayrılarak, 1999'da DSP Üsküdar belediye başkanı adayı oldu. 14.06.1999 tarihinde Şile'de müftülük yapmaya devam etti. 11.10.1999 da Beyoğlu müftülüğüne tayin edildi. 08.08. 2002 tarihinde Milletvekili seçimlerine aday olmak için görevini bıraktı. Seçimlerde aday olamamasından dolayı, Adana-Yüreğir İlçe müftülüğüne atandı. Bu görevini yaparken, 2003 yılında emekli oldu. 2010 yılında CHP Üsküdar delegesi seçilen Özkes, aynı sene CHP 33'üncü olağan kurulunda parti meclis üyesi seçildi. 

ihsan1.jpg

2011 genel seçimlerde, İstanbul birinci bölge Milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP Üsküdar Belediye Başkanlığına aday oldu. 2014 yılında gerçekleştirilen CHP 18. olağanüstü kurultayında, en yüksek oy oranı ile tekrar parti meclisi üyesi seçildi. 2015 yılında yapılcak olan genel seçimlerde tekrar CHP Birinci Bölge Milletvekili adayı olarak meclise girdi.

21 Temmuz 2015'de CHP'den istifa etmiştir. Böylelikle Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerine hiçbir bağımsız aday meclise girmediği için 25. dönem ilk bağımsız milletvekili olmuştur.

Özkes, evli ve beş çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.