İdris Baluken Kimdir

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili olan İdris Baluken, 2 Temmuz 1976'da Bingöl'de doğmuştur. Babasının adı Mehmet Sait, annesinin adı Hacere'dir
İdris Baluken Kimdir

İdris Baluken Biyografisi

İdris Baluken’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde göğüs hastalıkları ve tüberküloz alanında uzmanlığını aldı.

Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalıştı. Toraks Derneği, Türk Tabipler Birliği ve SES Diyarbakır Şubelerinde yönetici ve aktivist olarak görev üstlendi. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında akademik çalışmalara katıldı.

İdris Baluken, 25.ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili olarak seçildi.

4 Kasım 2016 tarihinde Bingöl’de tutuklanan Baluken hakkında, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “ silahlı terör örgütüne üye olma, “ terör örgütü propagandası yapmak” ve kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 30 Ocak 2017’de Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı ve sonrasında kontrol kararıyla tahliyesine karar verildi.

21 Şubat 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ifadesi alınan  Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

 

Baluken, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.