İdil Sivritepe Kimdir?

Çilek Kokusu isimli dizide canlandırdığı Eda karakteri ile dikkatleri üzerine çeken İdil Sivritepe, 1990'da İzmir'de dünyaya geldi.
İdil Sivritepe Kimdir?

İdil Sivritepe Biyografisi

İzmir'de dünyaya gelen genç oyuncı lise eğitiminden sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda arp eğitimi aldı. Arp üzerine yurt içi ve yurt dışında pek çok kez eğitim aldı. Lisans eğitimi bittikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almaya başladı. Müzik alanında başarılı işlere imza atan İdil Sivritepe, oyunculuğa da adım attı. Kamera karşısına ilk kez Sil Baştan isimli dizi ile geçti. 

idil33.jpg

2014'te yayınlanmaya başlayan Sil Baştan isimli dizide Duygu karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar önce para ile sınıf geçen 8 öğrencinin yaptıkları ortaya çıkmasını ve son sınıfı yeniden okumalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Emre Kınay, Sergen Yalçın, Belma Canciğer Müjde, Esra Derancıoğlu, Önder Açıkbaş, Çiçek Dillligil ve pek çok oyuncu yer aldı. Genç müzisyen ve oyuncu 2015'te ise Çilek Kokusu isimli dizide Eda karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerinden çok farklı olan Aslı, Deniz ve Volkan isimli üç gencin yaşadıkları macera dolu tatili anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Demet Özdemir, Yusuf Çim ve Ekin Mert Daymaz yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2014-Sil Baştan
  • 2015-Çilek Kokusu

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.