İbrahim Reyhan Özal Kimdir? & Hakkında Bilgi

1965 yılında İngiltere'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunudur. Bu içeriğimizde İbrahim Reyhan Özal hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
İbrahim Reyhan Özal Kimdir? & Hakkında Bilgi

İbrahim Reyhan Özal Biyografisi

Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyelerinden olan İbrahim Reyhan Özal aynı zamanda Turgut Özal'ın da yeğenidir.


İbrahim Reyhan Özal Kimdir ve Nerede Doğmuştur?

1965 yılında İngiltere'nin Londra ilinde dünyaya gelmiş olan İbrahim Reyhan Özal, lise çağlarının henüz başlarındayken İstanbul'a ailesinin yanına dönmüştür. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yeğeni ve önemli Devlet Adamı Yusuf Bozkurt Özal'ın oğlu olan İbrahim Reyhan Özal şuanda 53 yaşındadır ve milletvekilliği görevini layıkıyla yerine getirmektedir.


İbrahim Reyhan Özal'ın Ailevi Durumu

İbrahim Reyhan Özal 14 yıllık evlidir. Bu evliliğinden 3 çocuk dünyaya getirmiş ve baba olmuştur. Çocukları ve ailesiyle çok ilgili olan İbrahim Reyhan Özal, çocukları tarafından çok övülmektedir.


İş, Siyaset ve Eğitim Durumu

İstanbul Erkek Lisesinde iki sene eğitim gördükten sonra Amerika'ya giderek eğitimine orada devam etmek istemiştir. İbrahim Reyhan Özal, Amerika'da orta ve lise öğrenimini tamamlamıştır. Üniversite eğitimine Amerika McGill üniversitesinde başlayıp sonrasında İstanbul'a geri dönüş yapmak zorunda kalmasıyla Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne geçiş yaparak lisans hayatını tamamlamıştır. Bu sıralarda İngilizce dilini anadili gibi öğrenen İbrahim Reyhan Özal, ikinci yabancı dil olarak da Almanca öğrenmiştir. Lisans hayatını bitirdikten sonra özel sektöre atılarak iki şirkete ortak ve yönetici olarak iş hayatını başlatan İbrahim Reyhan Özal, finans konusunda büyük yatırımlar yapmış ve büyük projeler yönetmiştir. 2001 senesinde Adalet ve Kalkınma Partisinin Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulma adımları atıldığında siyasete girmeye karar vermiş ve AK Partinin kurucu üyeleri arasında adını yazdırmıştır. 22. dönem yerel seçimlerinde AK Parti İstanbul millet vekili olarak seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasama organında görev almaya başlamıştır.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.