İbrahim Çiftçi Kimdir? & Hakkında Bilgi

1958 tarihinde Ankara'nın bir köyünde doğan MHPli siyasetçi İbrahim Çiftçi hakkında bilmeniz gerekenleri bu içeriğimizde derledik. İşte İbrahim Çiftçi'nin biyografisi!
İbrahim Çiftçi Kimdir? & Hakkında Bilgi

İbrahim Çiftçi Biyografisi

Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinden olan İbrahim Çiftçi, yeni dönem için partinin başkanlığına aday olmuştur. Ülkücü hareket sisteminin öncülüğünü yapmak isteyen ve bu sebeple adaylığını ortaya koyan İbrahim Çiftçi, aday olan isimler arasında yer almıştır. Peki, İbrahim Çiftçi nerelidir? Nerede doğmuş ve yaşamıştır? Kaç yaşındadır?

ibrahim-ciftci-biyografisi.png


İbrahim Çiftçi Kimdir?

İbrahim Çiftçi, 21 Kasım 1958 tarihinde Ankara'nın bir köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokulunu doğduğu köyde bulunan Kömüşini isimli okulda okumuş, ardından ortaokulunu Dikmen Orta Okulunda okuyarak mezun olmuştur. Ortaokuldan mezun olduktan sonra liseye geçmiş ve lisede siyasete atılmıştır. Lise yıllarında ülkü ocakları hakkında birçok araştırma yapmış ve ocaklara gitmeye başlamıştır. Üniversitesini ise Gazi Üniversitesi'nde Ticaret bölümünü okuyarak bitirmiştir. Daha sonra bu bölümden başka bir bölüm okuyarak yükseköğrenimini bitirmiştir.


İbrahim Çiftçi'nin Siyasi Hayatı

Siyasi hayatı boyunca birçok engelle karşı karşıya kalan Çiftçi, birçok kez ceza evine girmiş ve mahkemelerle uğraşmıştır. Siyasi hayatında savunduğu birtakım durumlar sebebiyle idam cezasına çarptırılmış ve uzun süre cezaevinde kalmıştır. İdam cezası bir süre sonra kaldırılmış ve Çiftçi serbest kalmıştır. 1965 yılının Ağustos ayında ilk idam cezasını aldıktan sonra toplamda 6 kez idam ile cezalandırılmış fakat bu idam cezaları kalkmıştır. Uzun bir süre boyunca mahkemeler ve davalarla uğraştıktan sonra tamamen siyasete adım atmıştır.


Milliyetçi Hareket Partisi Adayı İbrahim Çiftçi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyesi olan İbrahim Çiftçi, 1997 yılında üyeliğini aktif halde kullandıktan sonra partinin genel başkanlığına adaylığını koymuştur. Adaylığı kazandıktan genel başkanlığını yapmış fakat bir süre sonra başkanlığı bırakıp üyeliğine dönüş yapmıştır. Şu an üyeliğini devam ettirerek görevlerini yerine getirmeye devam etmekte ve partinin çıkarlarını göz önünde bulundurarak parti için doğru adımlar atmaktadır. 

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum