Hz. Muhammed'in Aile Büyükleri

Hz. Muhammed (S.A.V)’in aile büyükleri arasında kimler yer almaktadır? Hz. Muhammed’in annesinin ve babasının ismi nedir? İşte, Hz. Muhammed’in annesi, babası, çocukları dedesi ve diğer aile fertleri ile ilgili bilinmesi gerekenler…
Hz. Muhammed'in Aile Büyükleri

Hz. Muhammed'in dedesinin adı Abdulmuttalip, babasının adı Abdullah ve annesinin adı da Amine'dir. Peygamber efendimizin anneannesinin ismi Berre, babaannesinin ismi ise Fatıma'dır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hiç dayısı yoktur. İki tane teyzesi vardır. Teyzeleri Ferida ve Fahita'dır. Bununla birlikte altı tane de halası vardır. Halalarının isimleri ise Beyza, Berra, Atike, Safiyye, Erva ve Ümeyme'dir. Hz. Muhammed'in amcalarının ismi ise; Haris, Ebu Talip, Zübeyir, Abbas, Hamza ve Ebu Leheb'tir.

hz muhammedin ailesi


Hz. Muhammedin Çocukları ve Torunları

Hz. Muhammed'in Kasım, İbrahim ve Abdullah isminde üç erkek evladı vardı fakat erken dönemlerde vefat etmişlerdir. Zeynep, Rukiye, Ümmügülsüm ve Fatıma adında dört tane de kız evladı var. Kızlarından Hz. Fatıma ile amcası Ebu Talib'in oğlu Hz. Ali ile evlenmiştir. Bu evlilikten Muhsin, Ümmügülsüm, Zeynep, Hasan ve Hüseyin isimlerinde torunları olmuştur.


Önerilen İçerik: Hz. Muhammed'in Daveti ve Mekke Dönemi

NeOldu.com / DİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
55 Yorum