Hz. İsa’nın (A.S) Hayatının Kısaca Özeti

Hz. İsa’nın doğumu ve yaşama hakkında bilinmesi gereken her şeyi kısaca bu içerikte bulabilirsiniz. Hz. İsa nasıl dünyaya geldi? Hz. İsa dünyaya geldikten sonra neler oldu? İşte, bilinen tüm detaylarıyla Hz. İsa’nın (A.S) hayatı...
Hz. İsa’nın (A.S) Hayatının Kısaca Özeti

Hristiyanlar tarafından çarmıha gerdirilerek öldürüldüğü fakat Müslümanlar tarafından göğe yükselerek öldüğü düşünülen Hz. İsa en büyük beş peygamberden bir tanesidir. Hz. İsa diğer peygamberlerinde yaptığı gibi Allah'ın emirlerini insanlara tebliğ etmekle görevlendirilmiş ve görevini de başarıyla yerine getirmiştir.

hz. isa hayatı kısaca


Hz. İsa’nın Babasız Dünyaya Gelmesi

Meryem oğlu olarak ta anılmakta olan Hz. İsa’nın annesi Meryem, aile bireylerinin yanından ayrılarak kendisi için belirlenmiş olan bir yere gider ve orada Allah için ibadet eder. Bu şekilde yaşamına devam eden Meryem’in yanına bir gün vahiy meleği olan Cebrail gelir ve ona bir çocuk müjdeler. Sonrasında ise Hz. İsa babasız bir şekilde dünyaya gelir. Hz. İsa Kudüs bölgesinde peygamberlik görevini sürdürmüştür ve Kuran-ı Kerim'de bahsi geçen İsrail oğullarına gönderilmiş olan peygamberdir.

hz. isa hayatı


Hz. İsa Diğer Kitapları Tasdiklemiştir

Hz. İsa her peygamberin yaptığı gibi kendinden önce Allah tarafından indirilmiş olan kitapları tasdiklemiş ve Allah'tan gelen vahye herhangi bir söz eklemeden olduğu gibi insanlara bildirmiştir. Ayrıca İsa peygamber dünyaya geldikten sonra annesi Meryem'e sorulan bu çocuk nasıl doğdu sorularına karşı annesinin talimatı ile daha bebekken konuşarak peygamberliğini ve tebliğ etmekle görevli olduğunu söylemiştir.


Önerilen İçerik: Peygamberlerin Sıfatları ve Anlamları

NeOldu.com / DİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
336 Yorum