Hyundai'de Android Devri Başladı

Hyundai, telefon teknolojisine ayak uydurup Android çılgınlığını yeni arabasıyla beraber kullanmaya başladı.
Hyundai'de Android Devri Başladı

Telefonlarda her gün ayrı bir teknolojik gelişmeyle uyanıyoruz. Çığ gibi büyüyen telefon sektörüne artık bilgisayar sektörünün dünyaca ünlü markaları bile girip yerini alıyor. Bu kadar çabuk gelişen sektörde özellikle bilgisayar sektöründen bu sektöre el atan dünyaca ünlü markalar en çok Android işlemciyi kullanıyor. Sürekli geliştirilen Android işlemcisi Honda’dan sonra Hyundai’n da bu atılımı sayesinde sadece araba sektörüne iyice yöneleceği düşünülüyor.

 

android-auto.jpg

Honda'dan Sonra Sıra Hyundai'de

2015 yılına araba sektöründe bir ilki gerçekleştirerek giren Honda, Android 4.4 işlemcisini Civic, Civic Tourer ve CR-V modellerine uygulamıştı. Bunun ardından Hyundai ise yeni nesil Sonata modelinde Google’ın tanıttığı Android Auto’ya yer verdi. Araçta 7 inç multi medya ekranı kullanan Hyundai, bluetooth ile telefonunuzun eşleştirerek kullanılacak. Yapılan açıklamalarda Hyundai Sonata'da bir Android Lollipop 5.0 işletim sisteminin kullanılacağı bildirildi.  Ayrıca açıklamada aracın ilk olarak Amerika'da satışa sunulacağı söylendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.