Hyperloop One İlk Testten Tam Puanla Geçti

Nevada'daki özel test parkurunda boy gösteren ve bilim dünyası tarafından ‘beşinci ulaşım şekli’ olarak ifade edilen en son teknoloji ‘Hyperloop’ sistemi Hyperloop One, elde ettiği başarılı sonuçlar ile yetkililerin yüzünü güldürdü.
Hyperloop One İlk Testten Tam Puanla Geçti

Elon Musk’ı hayaline bir adım daha yaklaştıran test, Los Angeles'tan San Francisco'ya yolcuları 30 dakikada ulaştırabilecek sistemin geliştirilmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.

Hyperloop One kurucularından Shervin Pishevar yaptığı açıklamada, “Gerçek bir vakum yaratarak 60 km yüksekte uçma hissini yakaladık, adeta gökyüzünü bir tüpe taşıdık. 100 yıldan uzun bir süredir ilk kez, yeni bir ulaşım modu yaratıldı” şeklinde konuştu.

Testin videosu sadece birkaç saniye sürüyor çünkü test aracının tüpün içindeki raylarda yolculuğu, tam olarak 5.3 saniye. Denemenin adı, ilk insanlı uçuş ile karşılaştırılarak "Kitty Hawk anı” kondu.

hyperloop one

Kargo ve insan taşımacılığını süpersonik hızda yapmak adına elektromanyetik güç ve mag-lev teknolojisi kullanıldığı, yapılan açıklamalar ile ifade edilmişti.

Hyperloop One, hyperloop sistemleri yaratma arzusundaki tek şirket değil, bir rakibi var. O da; Hyperloop Transportation Technologies (HTT).

HTT, levitasyon sistemi hakkındaki planları, Kaliforniya’da bir test pisti için yaptığı anlaşmalar ve Slovakya’daki potansiyel bir döngü kurmak adına gerçekleştirdiği ortaklık hakkında açıklama yapsa da henüz kamuya açık bir test yapmadı.

hyperloop one

Hyperloop’dan ayrılan Brogan BamBrogan'ın kurduğu Arrivo da, bu yılın başlarındaki kurulumundan beri çok fazla şey yapmamasına rağmen, hyperloop yarışındaki şirketler arasına ismini yazdırdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum