Hüsnü Özyeğin Kimdir

Hüsnü Özyeğin, 1989 yılından itibaren Fiba Holding Anonim Şirketi’nin kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
Hüsnü Özyeğin Kimdir

Hüsnü Özyeğin Biyografisi

Hüsnü Özyeğin, 1944 yılında İzmir’de doktor bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ünlü iş adamı liseyi Robert Kolej’inde okudu ve 1963 yılında mezun oldu. İnşaat mühendisi olmak istediği için tercihini ABD'den yana kullandı. Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde okudu.

Hüsnü Özyeğin’in İş Hayatı

Dünyaca ünlü üniversite olan Harvard’da master yaptı ve üç yıla yakın ülke dışında çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönen Özyeğin, 1977 yılında Pamukbank Genel Müdürlüğü teklifi aldı. Uzun süre burada müdürlük görevinde bulunduktan sonra 1984'te yine Karamehmet'e ait Yapı Kredi Bankası'nın genel müdürlüğüne geçti.

hüsnü özyeğin holding sahibi

Finans alanında kendisini etkili bir şekilde geliştiren Özyeğin, 1987 yılında büyük bir adım atarak kendi bankası olan Finansbank’ı kurdu. Yurt dışında ilk şubesini 1994 yılında Moskova’da açarken, 2006 yılında Yunanistan‘ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) ile yapmış olduğu anlaşma sonucunda Finansbank’ı sattı.

Büyük bir sermaye karşılığında 1994 yılında Hollanda Amsterdam merkezli tamamen Türk bir yapıya sahip Hollanda bankası olarak Hüsnü Özyeğin tarafından Credit Europe Bank açıldı.

1999 yılında Fiba Grubu, Marks & Spencer mağazasının İngiltere'den franchising haklarını satın alarak bu faaliyeti yürütecek olan Marka Mağazacılık AŞ’sini kurdu.

hüsnü özyeğin konferans

Forbes Türkiye dergisinin 15 Şubat 2013 itibarıyla belirlenen listesine göre, Hüsnü Özyeğin 3,100 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 3'üncü ismi oldu.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5656 sayılı kanunla İstanbul'da Özyeğin Üniversitesi'ni kurdu.

Hüsnü Özyeğin, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.