Hüseyin Yayman Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Hüseyin Yayman, 1969 yılında Hatay’da doğmuştur.
Hüseyin Yayman Kimdir

Hüseyin Yayman’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini daha sonrada doktorasını tamamladı. Doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR Araştırma şirketinde ve SETA Vakfı'nda danışman/araştırmacı olarak çalıştı.

Yayman, Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Akademik bilimsel dergilerde çok sayıda politik analizleri yayınlanan Yaman, Hürriyet, Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yapmış, CNNTÜRK televizyonunda ise yorumcu/siyaset danışmanlığı görevi yürütmüştür.

Hüseyin Yayman’ın Entelektüel Hayatı

Türkiye’nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi), Kürt Sorunu Nasıl Çözülmez(Ed.), Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası(3.Baskı, Doğan Kitap). Türkiye’de Kamu Yönetimi (2. Baskı Nobel Yayınevi), Yönetim Bilimi (9. Baskı Nobel Yayınevi. Ed.), Mahalli İdareler (3. Baskı Nobel yayınevi. Ed.), Türkiye’nin Açılım Politikaları(Meydan Yayınevi) adında yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Hüseyin Yayman, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. 

Yayman, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.