Hüseyin Gülerce Kimdir? Star Gazetesi Köşe Yazarı Yazarı Hüseyin Gülerce'nin Hayatı

Türkiye'nin en önemli gazetecilerinden Hüseyin Gülerce'nin hayatına dair bilinmesi gerekenleri bu içerikte bir araya getirdi. Peki, Hüseyin Gülerce kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Gülerce, hangi medya kuruluşlarında çalışmıştır.
Hüseyin Gülerce Kimdir? Star Gazetesi Köşe Yazarı Yazarı Hüseyin Gülerce'nin Hayatı

Hüseyin Gülerce Kimdir?

Hüseyin Gülerce, ilk ve ortaokulu Edirne de okudu. Daha sonra Edirne öğretmen okulunda eğitimini tamamladı. Lisana eğitimini almak için İstanbul’a gitmeye karar verdi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik – Matematik Bölümünden mezun oldu.

Hüseyin Gülerce Hayatı ve Kariyeri

Hüseyin Gülerce, üniversitede henüz lisans eğitimini alırken okuduğu bölümden farklı olarak yeni Milli Mücadele Dergisi ve Bayrak Gazetesi’nde muhabirlik yapmaya başladı. Bunun yanı sıra köşe yazarlığı görevinde de bulundu.

Hüseyin Gülerce, eğitimini bitirdikten sonra Yalova’da öğretmenlik yaparken, aynı zamanda Bursa'da müdür yardımcılığı görevinde bulundu.

Siyasete ilgisiz kalamayan Gülerce, dönemin güçlü partisi olan Anavatan Partisi’nden 1983 yılında Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

hüseyin gülerce gazeteci

Cemaate yakınlığı ile bilinen Gülerce, Zaman Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi. Bir dönem burada görev aldıktan sonra Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye’nin kaderini değiştiren 17 – 25 Aralık rüşvet soruşturmasında çevrelerce hükumetin yanında durması sebebiyle çok eleştirildi.

Özellikle Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen’i 17-25 Aralık operasyonlarından sonra görüş olarak desteklememesi sonucunda 26 Ağustos 20014’ ten itibaren yazıları Zaman Gazetesi’nde yayınlanmadı.

Yaşanan bu olaylar üzerine 2014 yılında Zaman Gazetesi’nden istifa etti. 2015 yılında ise Osman Gökçek’in sahip olduğu Beyaz Tv'ye geçerek burada programlarda yorumcu olarak görev aldı. Hüseyin Gülerce, kariyerine Beyaz Tv'de yorumculuk yaparak, Star Gazetesi'nde ise köşe yazarlığı yaparak devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.