Hurmalı Toplar Tarifi

Ramazan ayından tanıdığımız orucu açarken kullandığımız Hurma, aynı zamanda tatlı çeşitlerimizin arasında yer almaktadır. Enfes bir tatlı olan Hurmalı Toplar tatlısı, kolay yapımıyla ve lezzetiyle ev hanımları tarafından çok tercih edilmektedir.
Hurmalı Toplar Tarifi

Hurmalı Toplar Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 12 adet Hurma
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • Yarım su bardağı Damla çikolata
  • 2 su bardağı ceviz (İri dövülmüş olacak)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet küçük boy muz

Üzeri için;

  • 200 gram çikolata (bitter)
  • Antep fıstığı ince çekilmiş olacak

Hurmalı Toplar Nasıl Yapılır?

Ağır tatlılardan hoşlanmayan okurlarımız için Hurmalı toplar, her öğün tüketebilecek bir tatlıdır. Enerji vermesinden dolayı olgun bireyler tarafından, üzerinden çikolata olması sebebiyle çocuklar tarafından çok tüketilen Hurmalı Toplar tarifini sizler için hazırladık.

 

Hurmalı Toplar ve Adım Adım Yapılışı

  1. Hurmalı Toplar yapımına başlamadan bir gün önce hurmalar 1 gün önceden yumuşaması adına ılık su ile ıslatılır. Sonrasında önceden ıslatılarak yumuşatılmış olan hurmaların çekirdekleri çıkartılır ve küçük küçük doğranır.
  2. Sonraki aşamada pötibör bisküvi rondodan geçirin ve un haline getirin.
  3. Un haline gelen bisküvinin içerisine küçük küçük doğranmış olan hurmalar ve 2 adet püre haline getirilmiş olan muz ekleyin.
  4. Son olarak ise elde edilen karışıma 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz ekleyerek iyice yoğurun.
  5. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra, bütün olan parçadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve bunları küçük yuvarlaklar haline getirin.
  6. 150 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Hurma toplarını önce çikolataya sonrasında çekilmiş Antepfıstığına veya cevize bulayın.
  7. Hurmalı topları en az 2-3 saat süre ile buzdolabında bekletin.
  8. Artık buzdolabından çıkartıp servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.