Hulusi Akar Kimdir

9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 1 Ocak 1952 tarihinde Kayseri’de dünyaya geldi.
Hulusi Akar Kimdir

Hulusi Akar Biyografisi

Hulusi Akar’ın Askeri Kariyeri

Hulusi Akar, ilk olarak 1972 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Harp Okulu’nu bitirdi. Bir sene sonra ise Piyade Okulu’na katıldı ve 1973 yılında da burayı bitirdi. Uzun bir dönem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bünyesinde çeşitli alanlarda görevlerde bulunan Akar, 1982 yılında Kara Harp Akademisi'ni tamamladıktan sonra 7. Piyade Alayı'nda karargâh bölük komutanlığı yaptı.

Ardından gelen yıllarda 2. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

1998 yılında terfi hakkı kazanan Akar, Tuğgeneral oldu. Tuğgeneral olarak görev aldığı dönem içerisinde 51. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

hulusi akar genel kurmay başkanı

2002 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Tümgeneral olarak Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2007 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Korgeneral olarak Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2011 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti. 2 sene boyunca yer aldığı Orgeneral rütbesinde görevini başarılı şekilde yerine getirdi ve bu zaman diliminde Genelkurmay II. Başkanlığı görevini yürüttü.


Hulusi Akar Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Görevleri

2013 yılının Ağustos ayında Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanırken, 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı göreve başladı.

2015-2018 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı görevini sürdüren Hulusi Akar, 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

Böylece Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanlığı görevini bırakıp, Milli Savunma Bakanı oldu.

 

NeOldu.com / Biyografi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.