Hulu Yapımı High Fidelity Hakkında İnceleme

Hulu'nun High Fidelity dizisi önce ABD’de yayınlandı ve sonrasında tüm dünyada ve ülkemizde hemen hemen eş zamanlı şekilde yayın hayatına girdi. Bu dizi ile alakalı sizler için hazırladıklarımız. İşte tüm merak edilen detayları ile High Fidelity
Hulu Yapımı High Fidelity Hakkında İnceleme

Hulu Yapımı High Fidelity Hakkında Bilinmesi Gerekenler ;

Ülkemizde ve yüm dünyada yayına giren High Fidelity Amerikan yapımı olan tür olarak romantik komedi ikilisini bünyesinde toplamış bir dizidir. Dizinin ilk etapta herkesçe ilgi çekme sebebi ise ilk önce romanın çıkıp 2000 yılında filminin yapılmasıydı. Öyle ki filmden alınan randıman sayesinde 20 yıl sonra Hulu’da dizisini çekmek istemişler ve izleyiciler tarafından güzel ilgi görmüşlerdir. NeOldu.com takipçileri için hazırlamış olduğumuz dizi incelememiz ile High fidelity hakkında ki izleyici yorumları, dizi hakkında genel bilgiler, oyuncu kadrosu gibi merak edilen kısımları derleyip içerik haline getirdik.


1. Dizi 14 Şubat 2020 de yayınlandı. 1 sezon 10 bölümden oluşan dizinin ortalama bölüm süresi 26-34 dakika aralığındadır. Türü romantik komedidir. Dizi Nick Hornby imzalı romandan uyarlanmıştır. Romatik komedi olduğu için izleyiciyi bağlama konusunda fazla zorluk çekmemiştir.

High Fidelity


2. 21 Aralık 2019 yılında yayınlanan orijinal fragmanı 217.775  görüntülenme almıştır.

High Fidelity1


3. Baş rolde Rob karakterini (Zoë Kravitz) canlandırırken kalan oyuncu kadrosu şu şekildedir ; Simon  (David H. Holmes) ,Clyde (Jake Lacy) ,Da’Vine (Joy Randolph) ,Russell “Mac” McCormack  (Kingsley Ben-Adir) , Jackson (Rainbow Francks), Nikki ( Nadine Malouf), Shane (Sydney Mae Diaz), Liam (Thomas Doherty), Lily (Dana Drori), Kat Monroe (Ivanna Sakhno), Justin Kitt (Justin Silver), Nick (Mat Vairo), Clara (Chloe Fineman).

High Fidelity2


4.High Fidelity Dizisi İngiliz yazar Nick Hornby’nin dilimize “Ölümüne Sadakat” olarak çevrilen aynı adlı romanından uyarlanan bir dizidir. Dizinin yaratıcılığını Hart of Dixie, State of Affairs ve Ugly Betty'nin senaristlerinden Veronica West ve Sarah Kucserka ikilisi üstleniyor.

High Fidelity3


5. Rob Brooklyn’in gelişen Crown Heights bölgesinde bir müzik mağazası sahibidir. Kısa süre önce sevgilisi ve aynı zamanda en iyi arkadaşından ayrılmıştır. Neyin doğru veya yanlış olduğunu anlama konusunda hiçbir fikri yoktur. Önceki tüm romantik ilişkilerini gözden geçirir ve bunları çevresindeki herkesten daha iyi anladığı müzik ve pop kültürü açısından değerlendirmeye çalışır. Rob’’un kendini keşfetmesi konusunda mağazasında çalışan iki yakın arkadaşı yardım eder ve olaylar müzik mağazasında ki bu yardımlaşma ile başlar. Dizinin en önemli kısmı ise dizide ki duygu durumları ve analizlerdir.

High Fidelity4


6. 30 yaşına gelip tabiri caizse yolu yarılamış olmasına rağmen aşk hayatını bir türlü yoluna sokamayan Rob, sefil ve pis bir yaşam sürmeye devam etmektedir. Kendi hayatına ve yaşadığı her olaya şarkılar aracılığı ile değerlendirmeye çalışan Rob’un kafasında müziğin bambaşka bir yer vardır. Dizi içinde izleyiciye yaşadığı şeylerle ilgili ayrıntıları anlatır. Anlatımlarının yanı sıra izleyicisi ile dertleşen ve güncel dünyanın popüler kültürüne sürekli değinen Rob daha fazla beklemeden eski ilişkilerine bakarak bir çalma listesi oluşturmaya karar verir. Hayatındaki en kötü ve en kırıcı 5 ilişkisini kronolojik bir sıralamaya alarak hem mizah yönünden hem duygu durum bakımından ele alır.

High Fidelity5


7. 1,139 kişinin oylaması ile IMDB de 7,6 puan alarak beğenilenler listesinde yerini aldı. Ayrıca dizinin 2. Sezonun olmayacağı ve bir sezon ile ekranlara veda ettiği haberleride yakın zamanda duyruldu.

High Fidelity6


Hulu Yapımı High Fidelity Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları;

? Yapımında Nick Hornby’nin de olduğu keyifle okuduğum kitap, izlediğim film ve izlediğim dizi. derdimi çoğunlukla müzikle ya da kitap alıntılarıyla anlatmaya meyilli olduğumdan kendimi buldum dediğim dizidir.


? bir sahnesinde çenem ağrıdı gülmekten. Yıllardır böyle gülmemiştim. Ian denen y*vşağı dövme sahnelerinde Dick'in kendini kaybedip müzikçaları alıp herifin tepesine çaktığı sahnede filmi durdurdum, anırdım, höykürdüm. O uyuz herifin delirmesi inanılmaz iyi geldi.


? High Fidelity, tüm zamanların en sevdiğim kitap ve filmlerinden biridir. Her şeyi yeniden başlatma hayranı değilim, bu yüzden beklentilerim düşüktü ... Zoe'nin annesinin filmde olması gerçeği enfesti, hikaye fantastik ve şimdiye kadar güzel bir yorum ile ele alınmıştı. Kesinlikle zaman ayırmaya değer ...


? Dürüst olmak gerekirse, tüm kötü yorumların nereden geldiğini bilmiyorum. Bu diziyi izlemeden önce filmi birkaç yıl önce izledim. Sevdiğimi anımsıyordum ama pek bir şey hatırlayamıyordum. Şimdi diziyi ve filmi daha sonra tekrar izledim ve şunu söylemeye cesaret ediyorum: Bir şekilde, bence dizi filmden daha iyi etki yaratıyor. Film hala harika ama dizide farklı bir şeyler var; Sanırım bu bize karakterlere sempati duymamız için daha fazla zaman veriyor ve aktörler buna yardımcı oluyor.


? İlk 3 bölümü yeni bitirdim ve kesinlikle beklenenden daha iyi. Buradaki tüm olumsuz yorumlara katılıyormuyum emin değilim. Daha çok orijinaline saygı duymak yerine düz be tekrar eden bir yapım olduğunu bilerek izlemek lazım.
En İyi Artıları / Eksileri
Artıları:
-Oyuncular harika, özellikle Zoe Kravitz. Rob'un harika bir kadın versiyonu.

- Müzik mükemmel (tıpkı orijinaldeki gibi). Bu 2 saatlik bir filme yoğunlaştırılmadığından, farklı ilişkileri ortaya çıkarmak için daha fazla zaman var.


? Orijinal High Fidelity, tüm zamanların en sevdiğim 10 filminden biri, bu yüzden tüm olumsuz eleştiriler göz önüne alındığında bunu izlemekten çekiniyordum. Ama ilk 3 bölümden sonra hoş bir şekilde şaşırtıcı olduğu için izlediğime memnunum. Orijinal High Fidelity dünyasını sevdiyseniz ve seriyi ona saygı olarak izlediyseniz, şimdiye kadarki gibi beğeneceksiniz.


? Nick Hornby'nin High Fidelity kitabı en sevdiğim kitaplardan biridir. Muhtemelen bir zamanlar ilk 5'imde olurdu. Film de favorilerimden biri, bence Cusack gerçekten Rob'un özünü yakaladı ve birkaç şeyi değiştirmesine rağmen mükemmel bir uyarlamaydı.
Sadece yapmak uğruna yapılmış gibi görünüyorsa, cinsiyet değiştirme, yeniden başlatma ve yeniden yapımlara karşı dikkatliyim. 


? Buna filmini izlemeden geldim. TV dizi bazen hafif ve eğlenceli olsa da, her yerde aynı ve sıkıcı ... Tüm dizi, Rob'un eski sevgilisine olan takıntısı etrafında dönüyor, ancak bağlarını destekleyecek çok fazla arka plan yok. Tüm bu yarıda kalmış hikayeleri ve karakterleri gerçekten hiçbirine derinlemesine girmeden inşa ediyorlar, bu yüzden onlarla aramda gerçekten bağlantı kuramadım. Bu 10 bölümde çok fazla karakter / hikaye gelişimi yok. Neredeyse önemli hiçbir şey olmamış gibi. Ayrıca müziklerden de pek hoşlanmıyorum.


Hulu Yapımı Dizi Olan High Fidelity Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Zoe Kravitz 

Bu aralar adından Batman’de oynayacağı Kedi kadın rolü ile çok söz ettiren güzel oyuncu Amerikalı oyuncu Zoë Kravitz’in annesi Lisa Bonet daha önce John Cusack ile birlikte High Fidelity’nin Amerikan versiyonunda rol aldı. Zoë bu kez John Cusack’ın rolünü, yani müzik dükkanı sahibini oynuyor.

Zoe Kravitz 


Jake Lacy

Amerikalı  karizmatik bir aktördür. The Office'in dokuzuncu ve son sezonunda Pete Miller'ı canlandırmasıyla ve ABC sitcom Better with You'da (2010-11) Casey Marion Davenport rolüyle birlikte tanınıyor.

Jake Lacy


Da'Vine Joy Randolph

Amerikalı aktris ve şarkıcı. İlk kez Broadway yapımı Ghost: The Musical'da (2012) Oda Mae Brown olarak tanındı ve bu filmle bir Müzikalde Öne Çıkan Kadın Oyuncu tarafından En İyi Performans dalında Tony Ödülü'ne aday gösterildi. Randolph'un ilk filmleri arasında The Angriest Man in Brooklyn (2014) ve Office Christmas Party (2016) ile televizyon dizisi Selfie (2014) ve People of Earth (2016-17) bulunmaktadır. Dolemite Is My Name (2019) adlı biyografik filmdeki Lady Reed rolüyle büyük beğeni topladı. Randolph şu anda romantik komedi dizisi High Fidelity'de (2020-Günümüz) başrolde.

Da'Vine Joy Randolph


Çıkış Tarihi: 14 Şubat 2020

Kategori: Romantik - Komedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.