Huawei P8 Max İncelemesi

Hem tablet hem de telefon deneyimini bir arada yaşamak isteyenler için ilaç gibi gelecek telefonun teknik özellikleri fiyatı bu haberimizde.
Huawei P8 Max İncelemesi

TABLET GİBİ TELEFON

Günümüzde telefon ekranları giderek büyüyor. Birkaç yıl öncesine kadar 3.7 inç ve 4 inç ekranlı telefonlar yoğun olarak kullanılırken, şu an 5 inç hatta 5.5 inçlik telefonlar standart hale gelmeye başladı. Akıllı telefonların güçlenen işlemcileri ile bilgisayarların yerini alması ve günlük işlemlerin telefon vasıtasıyla yapılması daha büyük ekrana olan talebi artırmaya başladı.

İlk kez Steve Jobs' un iPad adıyla hayatımıza kazandırdığı tablet olgusu, notebook satışlarının düşmesine neden olacak kadar hayatımıza entegre olmuştu. Şimdi tablet ve telefonun ikisini ayrı ayrı taşımak yerine ikisinin bir arada olduğu dev ekranlı telefonlara olan ilgi artmaya başladı. Bu ilgiyi fark eden firmalardan olan Huawei, P8 modelinin büyük ekranlı versiyonu olan P8 Max ile sahneye çıktı. İşte telefonun tüm detayları...


HUAWEI P8 MAX TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 6.8 inç  1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- %73 ekran/gövde oranı, Gorilla Glass 4 koruma

- 2.2 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 935 İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali T-628 MP4 Grafik İşlemci

- 64 GB dahili ve 64 GB ye kadar arttırılabilir hafıza

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 4.360 mAh, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat ve 1 watt hoparlör


HUAWEI P8 MAX EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

p8-max-ekran.jpg

Telefonun devasa ekranı 6.8 inç boyutlarıyla 7 inçlik tabletlerle yarışıyor. IPS LCD panele sahip bu ekran 1920x1080p FHD çözünürlük sunuyor. LTPS LCD özelliği sayesinde 180 derece görüş açısı sağlayabilen ve 1500:1 kontrast oranıyla derin ve canlı renkler üretebilen bu panelin üstünde, çizilmelere ve kırılmalara karşı onu koruyan Gorilla Glass 4 cam bulunuyor.

Ön tasarımda ekran etrafında bırakılan boşlukların biraz olabildiğince ince tutulduğunu görüyoruz. Telefonun ekran/gövde oranı %73 ile iyi seviyede denebilir. Daha yüksek ekran/gövde oranı telefonun dayanıklılığını düşüreceği için tercih edilmediğini belirtelim. 

huawei-p8-max-metal.jpg

Yan tarafına bakınca P8 modeliyle oldukça benzer tasarım hatlarına sahip olan telefon, kaliteli magnezyum alaşımlı kasasıyla hem dayanıklılık hem de şık bir görünüm sunuyor. 6.8mm kalınlığa sahip telefon, oldukça ince olan gövdesi genişliği ile birleşince daha da inceymiş gibi hissediliyor. 

Arka tasarıma geçince iki renkli şık ama sade bir tasarım dilinin tercih edildiği dikkat çekiyor. Sol üst köşede kamera ve hemen yanında bulunan çift led flaş haricinde telefonun orta kısmında şirket logosu yer alıyor. Bu detayların haricinde en çok dikkat çeken telefonun alt tarafındaki farklı renk kısım oluyor. Genelde kamera bölgesinde görmeye alışık olduğumuz bu detay, altta kullanılarak farklı bir tasarım ortaya çıkarılmış.


HUAWEI P8 MAX KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

huawei-p8-max-kamera.jpg

Telefonun ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip ve 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Arka kameranın bitişiğinde bulunan iki tonlu led flaş, gece çekimlerinde ya da karanlık ortamlardaki çekimlerde renk doğruluğu sağlıyor. Ana kameranın diğer özellikleri arasında; video çekerken sarılma ve titreşimleri önleyen optik görüntü sabitleyici(OIS), renk doğruluğu için 4 renk sensör, yüz tanıma, HDR, panorama ve düşük perde hızıyla fotoğraf çekme (time lapse) gibi özellikler yer alıyor.

Öndeki kameraya bakında 5 MP çözünürlük sunabildiği ve geniş açılı lensiyle özçekim konusunda yeterli kaliteyi üretebildiğini görüyoruz. Yazılım desteği sayesinde farklı filtre ve efektler kullanılabiliyor olsa da ön kameranın sabit odaklı yapısı hanesine dezavantaj olarak yazılıyor. Ayrıca ön kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor.

huawei-p8-max-islemci.jpg

Telefonun en önemli donanımı olan ve ona gücünü veren işlemci tarafında 2.2 GHz HiSilicon Kirin 935 işlemci görev alıyor. Mali-T628 MP4 grafik birimine ve 3 GB ram belleğe sahip işlemci performans konusunda iyi işler ortaya koyabiliyor. 64 GB dahili depolama hafızası ile gelen telefonun 64 GB MicroSD kart desteği ile hafızası genişletilebiliyor.

huawei-p8-max-pil.jpg

Telefonun geniş ekranına uygun olarak 4.360 mAh kapasiteli bataryası bulunuyor. Bu batarya gövdeyle bitişik yapıda ve çıkarılamıyor. Telefonun büyük ekranında film ya da dizi izlemeyi sevenler için uygun tasarlanan güçlü hoparlörü 1 Watt ses üretebiliyor. 4.5G hızlı veri bağlantısına imkan tanıyan telefonun modemi Cat.6 yapısıyla 300 Mpbs indirme hızına ulaşabiliyor.


HUAWEI P8 MAX FİYAT ve YORUM

huawei-p8-max-ses.jpg

Huawei P8 Max fiyatı 1.650 TL etiketiyle internet üzerinden satılıyor. Telefonun çift hat desteği sunduğunu ve sadece 64 GB seçeneği ile alınabildiğini ekleyelim.

Uygun Fiyata Nasıl Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Telefon dev ekran sevenler ve hem tablet hem telefon deneyimini bir arada yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Büyük ekranı ve donanım özellikleriyle birlikte iyi kullanım sunabilen telefon uygun fiyatıyla da bir adım öne geçiyor. Telefonda oyun oynamayı ve film izlemeyi sevenler için ideal telefon modelleri arasındaki yerini aldı diyebiliriz.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.