Huawei Matebook D16 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

İş ve okul için uygun olan, yüksek performansa sahip Huawei Matebook D16'nın teknik özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Huawei Matebook D16 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Huawei Matebook D16, Ryzen 5 3700u işlemcisiyle, 512 GB depolama kapasitesiyle ve 16 GB belleğiyle karşımıza çıkıyor. Batarya konusunda kullanıcısını tatmin edebilen bilgisayar uzun süre boyunca tek şarjla çalışabiliyor. 16 inçlik 1920x1080 Full HD çözünürlüklü ekranıyla kullanıcının günlük işlerini halledebilmesini daha da kolay hale getiriyor. Biz sizlere bu yazımızda Huawei Matebook D16 ile ilgili tüm detayları aktaracağız.

Huawei Matebook D16 Teknik Özellikler

İşlemci:AMD Ryzen 5 3700U
İşletim Sistemi:Windows 10
Ekran:16 inç 1920 x 1080
Ekran Kartı:AMD Radeon Graphics
Hafıza:16 GB
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32 GB
Depolama:512 GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Pil Ömrü:12 Saat
Ağırlık:1.74 kg
Amazon
Fiyatını Gör
Huawei
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Huawei Matebook D16

ARTILAREKSİLER
Şık tasarımEkran kartı yok
Parmak izi okuyucu
Kolay kullanım
Hafiflik
Büyük ekran

Huawei Matebook D16 İnceleme

Yeni nesil Ryzen 5 işlemcisiyle birlikte yüksek performans sunabilen bilgisayar ile istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. En zor şartlar altında dahi performansından ödün vermeyerek kullanıcısına yavaşlama hissini yaşatmayan Huawei Matebook D16, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak donanımlara sahiptir. Bu bilgisayar, video düzenleme, veri analizi, kod yazma gibi işlerinizde hızlanmanızı sağlayacaktır.

İşte performansıyla öne çıkan Huawei Matebook D16'nın özellikleri;

Huawei Matebook D16 Performans

Huawei Matebook D16

Kullanıcısına her daim yüksek performans sunmak için tasarlanan Ryzen 5 işlemcisiyle birlikte yoğun işlem gerektiren görevlerde performans çekirdekleri kullanılır. Günlük görevlerde ise verimlilik çekirdekleri devreye girer. Huawei Matebook D16 ile günlük işlerinizin tamamını halledebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayar yeni çıkan programlarla da uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir.

Huawei Matebook D16 Ekran

Huawei Matebook D16

16 inçlik geniş ekranı ve %90 ekran gövde oranıyla daha büyük çalışma alanı sağlayan bilgisayarda işlerinizi halletmek olduğundan daha kısa sürüyor. Kullanıcısının bilgisayarda gezerken 16 inç ekranıyla daha rahat hissetmesine yardımcı olan Huawei Matebook D16, %100 sRGB kapsamalı geniş renk gamıyla ekrandaki tüm renkleri canlı ve parlak gösteriyor. DC karartma ve göz yormayan titreşimsiz görüntüleme teknolojisiyle uzun saatler boyunca bilgisayar başında otursanız dahi gözleriniz ağrımıyor.

Huawei Matebook D16 Tasarım ve Ağırlık

Huawei Matebook D16

Tasarım konusunda oldukça başarılı olan Huawei bu modelinde de zariflikten ve modernlikten vazgeçmiyor. Son derece ince yapıya sahip Huawei Matebook D16, 1.74 kilogramlık ağırlığıyla istenilen her yere kolay bir şekilde taşınabiliyor. Aynı zamanda cihazın klavye tuşlarının yanında bir adet parmak izi okuyucusu bulunuyor. Bu sayede ufak bir dokunuşla bilgisayarınıza erişim sağlanabiliyor.

Bu modelde alışılmışın dışında kamera her zaman kapalı duruyor. Kamerayı açmak istediğiniz zaman FN tuşuna basılı tutup klavyenizin sağ en üstteki kamera tuşuna tıklamanız yeterli oluyor. Huawei D16, gizliliğinizi her daim koruyor. Yapay Zeka Arama desteği sayesinde de ofis görevlerinin yapımını kolaylaştırıyor. Yeni sayısal tuş takımı ve tuş basma hissiyatı rapor hazırlama, belge düzenleme, makale yazma ve veri girişi işlerinde verimliliğinizi artırıyor.

Huawei Matebook D16 Batarya

Huawei Matebook D16

12 saat kesintisiz kullanım sunan Huawei Matebook D16, gün boyu şarj adaptörüyle uğraşmamanızı sağlıyor. Bilgisayar başında uzun süre vakit geçirmek zorunda kalan kullanıcıların hayatını kurtarıyor. Hızlı şarj özelliği ile birlikte 30 dakika içerisinde 6 saatlik kullanım sunuyor. Yüksek kapasiteye sahip bataryası bilgisayarı zorlayacak işlemler yapsanız bile bitmiyor.

Önceki nesillerine göre %30 daha küçük olan pil, ofis çalışmalarınızı kesintisiz bir şekilde yapabilmenize imkan tanıyor. 2. nesil 65 W gücündeki şarj cihazı 137 gram ağırlığıyla sizlere eşlik ediyor.

Huawei Matebook D16 Güvenlik ve Kamera

Huawei Matebook D16

Huawei Matebook D16 kamera ve güvenlik konusunda kullanıcısını her daim gizli tutuyor. İstenmeyen bir şekilde kameranın açılması gibi durumlar Huawei Matebook D16 ile tamamen son buluyor. İstenmediği durumda her zaman kapalı kalan kamerası sadece kullanıcı istediğinde aktif hale geliyor. Kamerayı aktif etmek için FN ve Kamera tuşlarına aynı anda basmanız gerekiyor. Aynı zamanda yan tarafta bulunan parmak izi okuyucuyla birlikte gerçek kullanıcı haricinde hiç kimse bilgisayara erişim sağlayamıyor.

Huawei Matebook D16 Ses Seviyesi ve Mikrofon

Huawei Matebook D16

Ses seviyesi konusunda da oldukça başarılı olan Huawei Matebook D16, gürültü engelleme özellikli akıllı mikrofon sistemine sahip. Bu mikrofon sayesinde ses alımı hiçbir şekilde engellenmiyor. Kullanıcı konuşurken sesin kesilmesi gibi durumlar ortadan kalkıyor. Dört bir yana yerleştirilmiş mikrofonlar 5 metre uzaklığa kadar sesi pürüzsüz iletebiliyor. Gürültü engelleme sistemiyle sadece kullanıcının sesi alınıyor ve karşı tarafa gönderiliyor. Tuş, zil sesi gibi gürültüler filtreleniyor. Ekranın hemen alt kısmına yerleştirilmiş olan hoparlörler sayesinde film, dizi izlemek daha da keyif veriyor. 

Huawei Matebook D16 Depolama

Huawei Matebook D16

Huawei Matebook D16, 512 GB'lık yüksek depolama kapasitesiyle kullanıcısının tüm bilgilerini, indirdiği her belgeyi içerisinde tutuyor. Geniş depolama alanı birçok programı içerisine kurabilmenize olanak sağlıyor. Bilgisayarınıza her türlü programı kursanız dahi depolamanız asla dolmuyor. Huawei Matebook D16, kullanıcısına her daim boş alan sunuyor. Ayrıca okuma ve yazma hızı yüksek olduğundan belgeler anında karşı tarafa iletiliyor.

Huawei Matebook D16 Bellek (RAM)

Huawei Matebook D16

16 GB ram kapasitesine sahip olan Huawei Matebook D16 ile birlikte işlem yapmak daha da kolay hale geliyor. Yapacağınız tüm işlemleri donma, kasma yaşamadan gerçekleştiren bilgisayar kullanıcısına eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Yüksek ram kapasitesiyle aynı anda birden fazla programı çalıştırsanız dahi yavaşlama görülmüyor. 

Amazon
Fiyatını Gör
Matebook D16
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Huawei Matebook D16 Kullanıcı Yorumları

? *** ***: E-ticaret işi yapıyorum ve bu iş için kullanıyorum. Muhasebe programları kullanıyorum. İşimi fazlasıyla görüyor. En güzel güzel özelliği Huawei cep telefonu ile olan uyumu. Uyum, çok kolaylık sağlıyor.

? *** ***: Çok güzel bir cihaz bence klavyesinde yazmak harika bayağı kullanışlı ve uzun ömürlü bir cihaz bence okulda ve işte kullanılabilir tavsiye ediyorum

? *** ***: Severek kullanıyorum. Gerçekten klavyesi inceliği dış görünüşü kısaca çok hoş. Kamerası istenildiğinde açılıyor bunu bilerek alın derim. Ben çok kullanmıyorum diye sorun etmiyorum.

? *** ***: İlk önce kesinlikle çok güzel bir bilgisayar. Sağlam ve en ufak çizik olmadan geldi. Kargo hızlıydı (kış koşullarını öneme alırsak) 3günde geldi. Bilgisayar çalışıyor ve sıfır kısacası dört dörtlük hiç şüphe etmeden alabilirsiniz. Bir de şarj baya iyi kısa sürede fullüyor şarjı ve uzun kullanım sağlıyor.

? *** ***: Ürünü test otomasyon ve mobil testlerde kullanmak için satın aldım. Performansı gerçekten çok iyi. Kasası sanırım alüminyum ısınma sorunu yok, fan sesi daha hiç duymadım diyebilirim. İş ve yazılım işleri için kullanılacaksa gayet yeterli, benim beklentimin üzerinde. Hiç oyun oynamıyorum, bu sebeple oyun için bir şey söyleyemeyeceğim.

? *** ***: Ürün hızlı ulaştı teşekkür ederim. Performansı da gayet iyi, yazılım geliştirme yapmak için kullanıyorum. Herhangi bir donma ya da yavaşlık olmadı. Tavsiye ederim.

? *** ***: 1 hafta oldu alalı. Açıkçası beğendim. Premier pro ve after effect çalışıyor. Render tabii ki çok hızlı almıyor. Ama şöyle ortalama 100 MB bir videoyu 5 dakika için çıktısını alıyor. Kullandıkça sorun çıkarmaz umarım.

? *** ***: ilgisayar çok Güzel çalışıyor ve ekranı baya beğendim. Kaliteli materyalden yapılmış (alüminyum her yerde). Ekranın ışık yoğunluğu dışarıda çalışmak için yeterince yüksek. dizüstü bilgisayarda sadece 2 usb, 2 usb-c ve HDMI var. İnternet kablosuna ihtiyaç duyan kişiler için ethernet portu bulunmamaktadır. Bu nedenle, gerekirse bir adaptör satın almanız gerekir. Hoparlörler klavyenin yanında olmasına rağmen yeterince yüksek değil.

? *** ***: Nesne tabanlı dil kullanan programlar geliştiriyorum bu iş için işlemci fazlasıyla yeterli. Ryzen 4600H tekli çekirdek performansı 4 Ghz çoklu çekirdek performansı 4.50 ghz. yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve fan sesi duymadım. Touchpad konusunda macbook air ile aynı diyebilirim. Boştayken 33 derecelerde çalışıyor, yük altında 44 dereceyi geçtiğini görmedim (MSI Afterburner) ile ölçtüm. GTA 5'te medium ayarlarda 45-70 fps alıyorsunuz lakin bu bilgisayar oyun için değil. Şarjı 10 saate kadar gidiyor (kullanıma bağlı) type-c girişinden iki adet var ethernet girişi yok, wifi 6 destekli olduğundan dolayı sorun teşkil etmiyor. Ekranı gayet iyi %96 sRGB desteği var ve paneli 60hz.

? *** ***: Ürün tek kelime ile mükemmel. Çok hızlı, güçlü ve verdiği hissiyat harika. Malzeme kaliteli. Oldukça büyük, hafif ve ince. Oyun oynayan biri değilim tez yazıyorum bu nedenle office işlerimi halletmek için fazlasıyla yeterli. Umarım uzun ömürlü olur ve yıllarca kullanırım. Ayrıca canım dayımın hediyesi bu. Dayıcığım buradan da ayrıca teşekkür ediyorum iyi ki varsın :))

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Laptop ModelleriMSI Katana GF66 Özellikler
Monster Abra A5 V17.2.3 İncelemeApple MacBook M1 Pro Kullananlar
Huawei Matebook X Pro YorumlarAsus Rog Strix G15 Teknik Özellikler
HP ProBook X360 İncelemeLenovo V15 Kullananlar
Dell Inspiron 15 Kullananların Yorumları

Huawei MateBook D16 yazılım için uygun mu?

Huawei MateBook'un performansı yazılım için uygundur. Aynı zamanda şarjı çok uzun süreler boyunca gider. Yazılımcıların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi de şarjdır. Büyük ekranıyla daha fazla çalışma alanı sağlar.

Huawei MateBook D16 ile oyun oynanır mı?

Huawei MateBook D16 ile oyun oynayabilirsiniz fakat yüksek grafik gücü gerektiren oyunlarda sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden daha çok düşük sistem gereksinimi isteyen oyunlara göz atabilirsiniz.

Huawei MateBook D16 kaç para?

Huawei MateBook D16'nın fiyatı Türkiye'de popüler olan alışveriş sitelerinde Ortalama 20.000 TL'dir. Bu fiyat siteden siteye değişiklik gösterebilmektedir. En doğru ve uygun fiyat için yukarıdaki linkleri kontrol edebilirsiniz.

MateBook D16 dokunmatik mi?

Huawei MateBook D16'da dokunmatik ekran bulunmamaktadır. Dokunmatik ekran özelliğine sahip olan model Huawei MateBook X Pro'dur. Dokunmatik ekran için bu modeli tercih etmeniz gerekir.

MateBook D16 ekran kartı var mı?

Huawei MateBook D16'da ekran kartı bulunuyor. 6 çekirdekli AMD Radeon Graphics dahili ekran kartını içerisinde barındırıyor. Bu ekran kartı çeşitli programları açarken yavaşlama gibi durumların yaşanmasını engelliyor.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum