HTC Desire 728G Dual Sim Ön İnceleme

HTC' nin çift hatlı yeni modeli tanıtıldı. HTC 728G Dual Sim donanımıyla giriş-orta segmentte yarışacak. İşte HTC 728 G teknik özellikleri ve fiyatı...
HTC Desire 728G Dual Sim Ön İnceleme

HTC' nin Çift Hat Hamlesi

Giriş-Orta segmentte Çinli telefon üreticilerinin geniş model seçenekleri bulunuyor. Uygun fiyatlarıyla birlikte bu modeller en çok satılan telefonlar arasında yer alıyor. Telefonların çift hat desteği sunması Çin telefonları için vazgeçilmez bir özellik gibi aklımızda yer etti. Bu yüzden iki hattı aynı anda kullanmak isteyenler bu markalardan birisini tercih ediyor.

Son yıllarda satış grafikleri istediği gibi gitmeyen ve kötü günler yaşayan HTC, çift hatlı modellerin satış rakamlarındaki payı görünce kolları sıvamış ve 728 G Dual Sim modelini üretmiş. Telefon iddialı olmayan sınıf standardındaki donanımıyla adından söz ettirmeyecek olsa da fiyatıyla söz ettirecek cinsten.

 

HTC Desire 728 G Dual Sim Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip kapasitif dokunmatik ekran
  • 1.3 GHZ 8 çekirdekli Mediatek MT6753 işlemci
  • Mali-T720 MP3 grafik işlemci
  • 1.5 GB ram bellek
  • 16 GB dahili depolama ve 128 GB MicroSD kart desteği
  • 13 MP BSI sensörlü led flaşlı arka, 5 MP ön kamera
  • 2.800 mAh çıkarılamayan batarya
  • Dolby Audio, HTC Boom Sound hoparlörler ve çift hat desteği

 

Tasarım ve Ekran

htc-728-g-tasarim.jpg

Telefonun HTC Desire serisinde görmeye alıştığımız hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Metal çerçeve telefonun havasına ve sağlamlığına olumlu etki yapmış. Ön yüzde herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor. Sağ tarafında güç tuşu ve ses tuşları konumlandırılmış. Sol taraftaysa sim kart ve hafıza kartı girişleri bulunuyor. Telefonun üst tarafında kulaklık girişi, alt tarafında ise micro USB girişi yer alıyor.

Ön yüzde 5.5 inç ekranın kullanıldığı telefonun ekran çözünürlüğü ve gövdeye olan yüzdesi biraz düşük. Yani ekranın üstünde ve altında geniş boşluklar bulunuyor. HTC telefonlarının en çok eleştirilen noktalarından bir tanesi bu telefonda da değişmemiş diyebiliriz.

desire-728g-ekran.png

Ekran altındaki boşluğa değil de ekran içine konumlandırılan sanal tuşlar ekranın olduğundan daha küçük gibi algılanmasına neden oluyor. Altta bırakılan boşluğa BoomSound hoparlörlerden biri yerleştirilmiş. Diğeri de ekran üstünde yer alıyor. HTC' nin beğenilen özelliği olan BoomSound hoparlörler güçlü ve stereo ses çıkışı sunuyor. 

Arka tarafa geçtiğimizde sade bir görünümle karşılaşıyoruz. Ortada büyük HTC logosu ve üstte kamera ile led flaş yer alıyor. Her segment telefonda görmeye başladığımız parmak izi okuyucu telefonda yer almıyor. Öne konumlandırılan hoparlörler ile de telefonun arka tasarımında başka bir detay bulunmuyor.

 

Donanım ve Batarya

desire-728-islemci.jpg

Telefonun işlemcisine baktığımızda 1.3 GHZ 8 çekirdekli Mediatek MT6753 işlemciyi görüyoruz. İşlemci bu segmentte özellikle Çin markalarında oldukça tercih edilen bir işlemci. Son dönemde Sony, HTC gibi markalarında tercih etmeye başladığı işlemciler ucuz fiyatıyla segmentin hakimi durumda...

Grafik tarafında Mali-T720 MP3 grafik işlemci kullanılıyor. İşlemcinin oyunlarda ortalama bir grafik performansı sunduğunu belirtelim. İşlemcilere 1.5 GB ram bellek eşlik ediyor. Ram bellek standardının 2 GB olduğu günümüzde bu rakam ile HTC' nin biraz cimri davrandığını görüyoruz.

13 MP arka ve 5 MP ön kameraların her ikisinin de BSI sensöre sahip olduğunu görüyoruz. Yine her iki kamera da 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Arka kameranın HDR özelliği ve led flaşı ile karanlık çekimlerde başarılı fotoğraflar yakallayabildiğini belirtelim.

desire-728g-kamera.jpg

16 GB dahili hafıza standart sunuluyor. Başka bir hafıza seçeneği bulunmuyor. İstenirse MicroSD kart ile 128 GB kapasitede hafıza arttırımı sağlanıyor. Talebe göre genişleyen hafıza ile hafıza kapasitesi kullanıcıların keyfine bırakılmış.

Pil konusunda HTC' nin genelde cimri davrandığını düşünürsek bu modelde 2.800 mAh batarya kullanılmış. Batarya 720p çözünürlüğe sahip ekranı ve düşük güç tüketen işlemcisiyle birlikte telefona rahatlıkla 1 günü çıkaracak kullanım ömrünü sunabiliyor. Bu bataryanın çıkarılamayan yapıda olduğunu da ekleyelim.

 

Ekstra Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

htc-desire-728g-fiyat.jpg

HTC' nin en çok beğenilen özelliklerinden olan Boom Sound hoparlörleri sunduğu kaliteli ve yüksek ses çıkışı ile kullanıcıların takdirini topluyor. Bu telefonda koz olarak kullanılan hoparlörlerin yanında Dolby Digital yazılımı ile Hi-Res ses gibi diğer özelliklere bakınca telefonun müzik konusunda iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

En önemli özelliğini ise sona sakladık çünkü telefonun yapılış amacı ve bu kategoriye alınma sebebi olan çift hat desteği... Çift hat desteği ile birlikte piyasadaki diğer çift hatlı telefonlara karşı tutunmaya çalışacak olan model 4G desteği sunuyor. 

HTC Desire 728 G Dual Sim fiyatı 1.399 TL.

Editör Yorumu: Telefonun özellikleri sınıfındaki telefonların ortalaması gibi düşünülebilir. İddialı olduğu alanlar kamera ve ses konusu fakat fiyatlandırma konusunda HTC' nin izlediği politika pek doğru değil. Üst segmentte yüksek fiyatlı modeller sunan firma bu segmentteki rakiplerine karşı bu fiyat ile pek de iddialı görünmüyor.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.