Hoverboard Ürünlerini Hava Yolu Şirketleri Yasakladı

Elektrikli kaykay konusunda son yıllarda yaşanan yangın ve patlamalardan dolayı hava yolu şirketleri yasak getirdi. Peki, elektrikli kaykaylarda neden yangın çıkıyor, hangi hava yolu firmaları yasakladı? İşte hepsi ve daha fazlası haberimizde…
Hoverboard Ürünlerini Hava Yolu Şirketleri Yasakladı

Kaykay sevenlerin büyük bir heyecanla karşıladıkları elektrikli kaykaylar, son zamanlarda büyük bir eleştiri konusu oldu. Dünyanın dört bir yanından büyük bir talep olmasıyla birçok sahte firmada elektrikli kaykay üretim işine girdi.

elektrikli-kaykay-002.jpg

Satışa çıkalı daha 1 yıl olan elektrikli kaykaylar, yüksek talep ve ciddi gelir sağlaması ile sahte firmaların ilgi odağı haline geldi. Bu sahte firmalar, elektrikli kaykaylarda bulunan dev kapasiteli lityum pilleri tamamen kalitesiz malzemeden üretiyor. Kişi elektrikli kaykayı kullanırken kaykay bir anda ısınmaya ve yanmaya başlıyor. Bu yanma lityum pillerinin kapasitesinden dolayı büyük bir yangına dönüşebiliyor.

kaykay-yangini-001.jpg

Büyük bir tehlike saçan elektrikli kaykaylar, ABD ve İngiltere’de üst üste yapılan haberlerden sonra birçok mağaza elektrikli kaykayların satışını durdurdu. ABD’de elektrikli kaykaylara karşı ikinci önlem ise havayolları şirketlerinden geldi. Artık ABD havayolu firmaları güvenli uçuşu tehdit ettiği gerekçesiyle uçaklara elektrikli kaykay ürünlerinin alımını yasakladı. Elektrikli kaykay yasağı koyan havayolu firmalarının başlıcaları şunlar:

  • Alaska Airlines  
  • JetBlue
  • Virgin America
  • American Airlines
  • Delta
  • United
  • British Airways 

Önümüzdeki günlerde diğer havayolu firmalarının da elektrikli kaykay konusunda yasak getirmesi planlanıyor.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.